breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Η ομάδα LGBT σφυροκοπήθηκε διαδικτυακά για την σημαία πάνω από το εμβληματικό μνημείο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου στο Κίεβο πριν από την επέτειο των εισβολών των Ναζί

Μια ομάδα LGBT με έδρα το Κίεβο αντιμετώπισε σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο, αφού ξετύλιξε το έμβλημα του ουράνιου τόξου δίπλα στο μνημείο μητέρας πατρίδας ύψους εκατό μέτρων πριν από τις 22 Ιουνίου – την ημέρα που οι πρώτες ναζιστικές βόμβες έπεσαν στην πόλη πριν από 79 χρόνια.

Το μνημείο της μητέρας πατρίδας από ανοξείδωτο χάλυβα, που ανεγέρθηκε προς τιμήν του σοβιετικού λαού που υπερασπίστηκε μαζικά ενάντια στη γερμανική επιθετικότητα στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, σχεδόν παραμορφώθηκε την Κυριακή από ακτιβιστές του KyivPride.

Η δράση τους, με σκοπό να γιορτάσει την «ισότητα για όλους», είδε ένα drone να σηκώνει ένα αρκετά μεγάλο πανό ουράνιο τόξο προς το τεράστιο σπαθί στο δεξί χέρι του αγάλματος. Το κοπτικό αιωρήθηκε σε τέτοιο ύψος που έμοιαζε με την LGBT σημαία να κρέμεται πραγματικά από το σπαθί.

Γυρισμένο από διαφορετικές οπτικές γωνίες, το βίντεο στη συνέχεια μεταφορτώθηκε στη σελίδα του γκρουπ στο Facebook, μόνο για να προκαλέσει μια χιονοστιβάδα κριτικής τόσο εκτός σύνδεσης όσο και διαδικτυακά.

Ο Oleg Voloshin, βουλευτής από την «Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή», έγραψε ότι έμεινε «άφωνος» από το κόλπο. «Αυτό δεν είναι απλώς βλασφημία – είναι ανόητο» , επέμεινε ο νομοθέτης , λέγοντας ότι οι ακτιβιστές «δεν θα μπορούσαν να έχουν προσβάλει τους ανθρώπους περισσότερο [από αυτό]».

Ενώ οι ξένοι χρήστες ευχήθηκαν «χαρούμενη υπερηφάνεια» στην ομάδα, οι Ουκρανοί και Ρώσοι παρατηρητές δεν μίλησαν καθόλου όταν σχολίασαν το βίντεο.

 Ήταν ιδιαίτερα εξοργισμένοι που το Μνημείο της Πατρίδας στόχευσε λίγο πριν από τις 22 Ιουνίου, το οποίο θυμάται ως ημερομηνία της γερμανικής εισβολής του 1941 στη Σοβιετική Ένωση.

Το Κίεβο, καθώς και ολόκληρη η Σοβιετική Ουκρανία, βομβαρδίστηκε σκληρά από τη Luftwaffe κατά τις πρώτες μέρες του πολέμου για να ανοίξει το δρόμο για την πρόοδο των στρατευμένων εδάφους.

“Σε τελική ανάλυση, αυτό το μνημείο συνδέεται με τη μοίρα σχεδόν κάθε οικογένειας. Κάποιοι πέθαναν προστατεύοντας τους συγγενείς τους, κάποιοι επέστρεψαν τραυματίες … Και τι φόρο τιμής λαμβάνουν τώρα;” κάποιος ρώτησε κάτω από την ανάρτηση στο Facebook.

«Δεν είναι ανεκτικότητα, είναι αηδιαστικό», έγραψε ένας άλλος, ρωτώντας εάν υπάρχουν νόμοι που επιτρέπουν στο KyivPride να λογοδοτεί για την «βεβήλωση» της μνήμης των πεσμένων.

Εγκαινιάστηκε το 1981, το μνημείο της μητέρας πατρίδας του Κιέβου θεωρείται ότι συμπληρώνει τα άλλα δύο μνημεία αφιερωμένα στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, τις περίφημες κλήσεις της μητέρας πατρίδας στο Βόλγκογκραντ και τον σοβιετικό στρατιώτη που μεταφέρει ένα γερμανικό κορίτσι στο Ανατολικό Βερολίνο.

RT

Στο πρόσφατο παρελθόν, υπήρξαν εκκλήσεις από το εθνικιστικό στρατόπεδο της Ουκρανίας να το καταργήσουν ως μέρος της εκστρατείας «αποκοινοτικοποίησης» – η οποία παραδόξως εξισώνει τα σύμβολα της σοβιετικής εποχής με εκείνη της ναζιστικής Γερμανίας – αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποτέλεσμα.

 

rt.com

Back to top button