breaking newsΔιεθνή

Ιστορική αραβική φυλή κατά Ερντογάν: Θα εκδιώξουμε τους εισβολείς από τη Λιβύη όπως έκαναν οι πρόγονοί μας

 

 Η λιβυκή αραβική φυλή αλ-Μάνφα καταδίκασε τη χρήση από τον Ερντογάν του ονόματος του ήρωα της Λιβύης, Ομάρ αλ Μουκτάρ, ο οποίος καταγόταν από τη φυλή τους, για να νομιμοποιήσει τον πόλεμο της Τουρκίας στη Λιβύη, αναφέρει το almarsad.co.

Σε μια ομιλία του ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν είπε: «Τα εγγόνια του λιονταριού της ερήμου Ομάρ αλ Μουκτάρ νίκησαν εκείνους που ήθελαν να εισβάλουν στη Λιβύη με μισθοφόρους. Ο πραξικοπηματίας (Haftar) ψάχνει μέρος για να κρυφτεί τώρα. Θα στηρίξουμε τους αδελφούς μας στη Λιβύη έως ότου η χώρα ειρηνεύσει».

Η απάντηση κατά της δήλωσης του Ερντογάν ήταν άμεση. Η φυλή του θρυλικού μαχητή της ελευθερίας της Λιβύης και ήρωα, Omar al-Mukhtar, η φυλή Manfa, τονίζει σε δήλωση που εξέδωσε από το κέντρο της στην περιοχή Bi’r al-Ashhab εξ ονόματος του Συμβουλίου των Πρεσβύτερων ότι παρακολουθεί τις κατάφωρες παραβιάσεις και τα εγκλήματα πολέμου από τα χέρια του ηγέτη της τουρκικής εισβολής Ρετζέπ Ερντογάν. Η φυλή κατήγγειλε τα λόγια του Ερντογάν κι είπε ότι θα συνεχίσει «να υποστηρίζει τους απογόνους του Ομάρ αλ Μουχτάρ στον πόλεμο τους ενάντια στους τρομοκράτες που φτάνουν στη χώρα από μακριά».

 

Η δήλωση πρόσθεσε: «Εμείς (τα μέλη της φυλής) καταγγέλλουμε με τον ισχυρότερο τρόπο αυτές τις δηλώσεις, ειδικά όταν τα τουρκικά αεροσκάφη σκοτώνουν τους απογόνους του Μουτζαχάντ Ομάρ μπιν Μουχτάρ μπιν Ομάρ αλ-Μάνφι αλ-Χάλιλι, του μετριοπαθούς Αραβα μουσουλμάνου μουτζίντ. Το όνομά του δεν θα πρέπει να προφέρεται από ένα διαταραγμένο άτομο που επιτρέπει την πορνεία, την κακία και την ανηθικότητα”.

Η φυλή εξέφρασε έκπληξη για την αυθάδεια των δηλώσεων του Ερντογάν, δεδομένου ότι στέλνει χιλιάδες μισθοφόρους και ξένους τρομοκράτες για να πολεμήσουν στη Λιβύη, γιατί κανένας από τους απογόνους του Αλ Μουχτάρ που επικαλέστηκε, δε θα πολεμούσε για αυτόν και για τη σκοτεινή ατζέντα του στην περιοχή .

Η δήλωση καταλήγει σημειώνοντας: «Εμείς (τα μέλη της φυλής al-Manfa) ισχυριζόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας όσον αφορά τους άνδρες και τον εξοπλισμό για να εκδιώξουμε τους Τούρκους εισβολείς από τη Λιβύη, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας στο παρελθόν. Ακολουθούμε το μονοπάτι τους και οι εισβολείς θα βρουν μόνο θάνατο που θα τους ακολουθήσει σε κάθε ίντσα αυτής της καθαρής γης. Επιβεβαιώνουμε επίσης την υποστήριξή μας για την πρόσφατα ανακοινωθείσα αιγυπτιακή πρωτοβουλία και καλούμε την αδερφή μας Αίγυπτο να προχωρήσει και να εκπληρώσει το καθήκον της αδελφότητας και της γειτονίας ενάντια σε αυτήν την οθωμανική εισβολή”.

Freepen.gr
Back to top button