breaking newsκοινωνία

«Μανία» κυβέρνησης & λοιμωξιολόγων: Μαζικά «λουκέτα» & πρόστιμα στην εστίαση – Καταστρέφουν χιλιάδες οικογένειες

 

Με μία πρωτοφανή «μανία» η κυβέρνηση & λοιμωξιολόγοι βάζουν μαζικά, εξοντωτικά πρόστιμα & «λουκέτα» «για συνωστισμό» στα ήδη κατεστραμμένα οικονομικά μαγαζιά εστίασης αφήνοντας χωρίς εισόδημα χιλιάδες οικογένειες που μέλη τους εργάζονται εκεί. 

 

Συγκεκριμένα, σε μόλις μία νύχτα ακόμα πέντε μαγαζιά αναμένεται να βάλουν «λουκέτο» για 2 μήνες, ενώ καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο 15.000 ευρώ επειδή επέτρεψαν στους θαμώνες να «συνωστιστούν».

Ειδικότερα, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 12/6 από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές του Πειραιά, όπως το Τουρκολίμανο, στην περιοχή του Κεραμεικού στην Αθήνα και το Γκάζι, ανεστάλη η λειτουργία πέντε μεγάλων νυχτερινών μαγαζιών και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούν τα μέτρα «σφραγίζονται» άμεσα(!), ακόμη κι αν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έφεσης ή προσβολής της σχετικής απόφασης.

Πως θα ζουν οι εργαζόμενοι, επιχειρηματίες και προμηθευτές τους επόμενους 2 μήνες, μετά από την οικονομική καταστροφή που προηγήθηκε ουδόλως απασχολεί τους λοιμωξιολόγους και τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία με μία πρωτοφανή αυταρχικότητα τους καταδικάζουν «στην πείνα» και δημιουργούν υστερία για… 20 κρούσματα κορωνοϊού, τη στιγμή που όλες οι χώρες του κόσμου ανοίγουν μαζικά. 

Επίσης, άγνωστο αν αυτά τα μαγαζιά θα ανοίξουν ξανά μετά το «λουκέτο» και τα δυσβάσταχτα πρόστιμα, αλλά ούτε αυτό φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση.

Μάλλον οι εργαζόμενοι στην εστίαση όπως και οι ανθρακωρύχοι «θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν».

 

Pronews
Back to top button