breaking newsΕλλάδα

Μεταναστευτικό νησιά Αιγαίου: Τα ψέματα τελείωσαν

 

Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

 

Κάθε μέρα που περνάει και για όσο φυλάσσονται τα σύνορα θα αποδεικνύεται το πιο στημένο και βρώμικο “παιχνίδι” που παίχτηκε σε βάρος των νησιωτών με αφορμή το μεταναστευτικό.

Ξαφνικά μετά από τρίμηνη αποχή διεκπεραιώθηκαν οι αιτήσεις ασύλου για πάνω από 1000 μετανάστες – πρόσφυγες (με απορριπτική β΄ βαθμού ή έχουν λάβει έγκριση για τον χαρακτηρισμό τους ως πρόσφυγα) και “δικαιούνται” η πρέπει να αποχωρήσουν από το νησί. Κανείς όμως δεν αναλαμβάνει το κόστος για να αποσυμφορηθούν τα νησιά διότι οι μετανάστες που έχουν λάβει την απόφαση δεν έχουν χρήματα να βγάλουν το εισιτήριο!! (1*)

Δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι ένας ολόκληρος μηχανισμός είχε και έχει στηθεί γύρω από τους αιτούντες άσυλο. Ο στόχος ήταν να υπάρχει εγκλωβισμός στα νησιά και καθημερινές ροές από απέναντι. Άλλωστε η Τουρκία φρόντιζε σχεδόν καθημερινά για τις ροές και όποτε χρειαζόταν τις βοηθούσε με την συνοδεία ακταιωρών της.

Με τα γεγονότα στον Εβρο τον Μάρτιο, φάνηκε ευτυχώς πλέον ξεκάθαρα (ακόμη και για τους πιο ιδεοληπτικούς ) ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας.
Ξαφνικά ανακαλύφθηκε ότι υπάρχουν σύνορα και είναι συνταγματική υποχρέωση της Ελλάδας αυτά να φυλάσσονται (κάτι που η ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ απαιτούσε μόνη δυστυχώς από το 2016), μειώθηκαν δραματικά οι ροές και ΚΑΤΈΡΡΕΥΣΕ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Την παρανοϊκή συμφωνία άλλωστε την είχε επεξεργαστεί γερμανική ΜΚΟ! Τυχαίο;
Το ίδιο ξαφνικά ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ και ο αντισυνταγματικός ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ.

Σήμερα, η Ύπατη Αρμοστεία, οι μισθοδοτούμενοι “αλληλέγγυοι”, οι ΜΚΟ κλπ δεν βοηθούν οικονομικά για τον απεγκλωβισμό των μεταναστών από τα νησιά, που τάχα τόσο διακαώς επιθυμούσαν.
Γιατί όμως;
Γιατί αν μειωθεί δραστικά ο πληθυσμός στα νησιά δεν θα έχουν λόγο παρουσίας των εκεί.

Τραγική πολιτική φιγούρα ο κ. Μηταράκης και όσοι ταυτίστηκαν μαζί του.

Η φαλιρισμένη και καταστροφική πολιτική που ακολουθήθηκε με ένταση μέχρι τώρα (με μόνη μέριμνα την διαρκή προσπάθεια για την κατασκευή υπερκέντρων στα νησιά για την εξυπηρέτηση ,συνέχιση και εγκλωβισμό των ροών), είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρο, όσα παπαγαλάκια και αν ταϊστούν ,όσα ΜΜΕ κι αν “σιωπήσουν” ,όσα κτίρια γνωστών κι αν νοικιαστούν ,όσες μερίδες φαγητού κι αν πουληθούν και όσες προσλήψεις και να γίνουν.

 

Ακόμα και τώρα ζητάει 132.680.000 ευρώ (!!!), από το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων προκειμένου να κατασκευαστούν σε Κω, Λέρο και Σάμο τα νέα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ) για τους μετανάστες που φτάνουν στα νησιά. 

Ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο μισό ΕΣΠΑ Β.Αιγαίου 2014-2018!!(2*)
Το ύψος του αστρονομικού αυτού ποσού που ζητείται για την κατασκευή των κέντρων-πόλεων δείχνει ξεκάθαρα ότι το δήθεν “λάθος” των μηχανικών για την επίταξη τεράστιων εκτάσεων στα νησιά μόνο λάθος δεν ήταν αφού αυτά τα χρήματα αρκούν με τιμές αγοράς να χτιστούν ολόκληρες πολιτείες στοιβάζοντας κοντέινερ. Δείχνει τις “αγνές” προθέσεις και τον πραγματικό σχεδιασμό.

Κ. Μηταράκη αφήστε στην άκρη τα εκατομμύρια των κέντρων, φροντίστε να καλυφθεί το μηδαμινό κόστος που έχει ένα εισιτήριο της ακτοπλοΐας και αποσυμφορήστε τα νησιά σήμερα κιόλας δίνοντας την δυνατότητα στους χαρακτηρισμένους πρόσφυγες να πάνε σε όποιο προορισμό ανά τον κόσμο επιθυμούν. Έχετε επανειλημμένως διακηρύξει ότι μεριμνάτε για την ΜΗ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ. Η εικόνα του νησιού και η ανεξέλεγκτη ενοικίαση όλων των ελεύθερων χώρων απο τις ΜΚΟ δείχνει ότι δεν το κάνετε.

Κλείστε τώρα τα θλιβερά κέντρα στα νησιά, δώστε κίνητρα για ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και όχι της παρασιτικής των ΜΚΟ και των μαύρων κονδυλίων για να μείνουν οι νέοι μας εδώ, για να έχουν τα νησιά μας μέλλον.
Δώστε όμως ταυτόχρονα το μήνυμα σε όλους να καταλάβουν ότι “the game is over”. Πρώτιστα στον εαυτό σας τον ίδιο.

Γιατί ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ προς την Τουρκία έχει τελειώσει.
Γιατί οι νησιώτες έχουν καταλάβει ότι χρησιμοποιήθηκαν σε ότι πιο βρώμικο έχει επινοηθεί μέχρι στιγμής, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Γιατί ο μηχανισμός που στήθηκε ήταν και είναι εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας.

Τέσσερα χρόνια πριν, η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ από τις 26-10-2016 είχε πετύχει να ψηφιστούν οι 9 θέσεις της Χιακής Κοινωνίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ως λύση για το μεταναστευτικό, ασχέτως αν πολλοί τότε δεν τις πίστευαν.

Θυμίζουμε την ΠΡΩΤΙΣΤΗ θέση όπως ψηφίστηκε από το Δ.Σ.

Διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 28 παρ 3 του συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, κυριαρχία είναι η ικανότητα ενός κράτους διά μέσου της κυβέρνησης του να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του είτε είναι εδαφικά ,είτε οικονομικά είτε άλλου είδους. Στα πλαίσια αυτά ζητείται αποτελεσματική προστασία, φύλαξη και επιτήρηση των συνόρων μας. (3*)

Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν από τότε προς το καλύτερο, αν οι εκλεγμένοι – πολιτικοί αφουγκράζονταν και σέβονταν την βούληση της κοινωνίας και κατανοούσαν πόσο κρίσιμο ήταν τελικά το διακύβευμα.

Κύριοι για μία ακόμα φορά επαναλαμβάνουμε σε όσους δεν το έχουν καταλάβει….

“The game is over”!

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

infognomonpolitics
Back to top button