breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Ο ”πόλεμος των μνημείων ”έρχεται και για τον ΙΗΣΟΥ καθώς ακτιβιστής ισχυρίζεται ότι ο Χριστός και η Παναγία είναι «λευκή υπεροχή»

Ξεκίνησε με τα αγάλματα Συνομοσπονδιακώ στρατηγών και κλιμακώθηκε γρήγορα στον κολόμβο  και τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ. Τώρα η σταυροφορία για την απομάκρυνση των μνημείων έχει έρθει για τον Ιησού, με τον ρατσιστικό ακτιβιστή Shaun King να επιμένει ότι οι απεικονίσεις είναι «ρατσιστική προπαγάνδα».

«Ναι, νομίζω ότι τα αγάλματα των λευκών Ευρωπαίων ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς θα έπρεπε επίσης να κατέβει», είπε ο Κινγκ τη Δευτέρα. «Είναι μια μορφή λευκής υπεροχής. Πάντα ήταν. “

 

Υποστήριξε επίσης ότι όλες οι «τοιχογραφίες και τα βιτρό παράθυρα του λευκού Ιησού, και η ευρωπαϊκή μητέρα του, και οι λευκοί φίλοι τους πρέπει επίσης να κατεβούν», αποκαλώντας τους «μια ακαθάριστη μορφή λευκής υπεροχής… εργαλεία καταπίεσης [και] ρατσιστική προπαγάνδα “

 Ο γνωστός ακτιβιστής της φυλετικής δικαιοσύνης ξεχώρισε μέσω του κινήματος Black Lives Matter και πρόσφατα χρησίμευσε ως υποκατάστατο για τον Bernie Sanders, τον γερουσιαστή του Βερμόντ που ζήτησε τον προεδρικό διορισμό των Δημοκρατών.

Τα tweets του ήρθαν μόλις μια μέρα αφότου οι συντηρητικοί ειδικοί προέβλεπαν ότι το ξέσπασμα του άγαλμα θα έρθει μετά τον Ιησού.

Για αρκετές εβδομάδες τώρα, οι διαδηλωτές στις ΗΠΑ έχουν στοχεύσει «ρατσιστικά» αγάλματα – ξεκινώντας από στρατηγούς που πολέμησαν για τη Συνομοσπονδία κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, αλλά γρήγορα μετακόμισαν στον Christopher Columbus, τον Πρόεδρο Ulysses S. Grant και άλλους, συμπεριλαμβανομένων των Thomas Jefferson και Τζορτζ Ουάσινγκτον, δύο από τους Ιδρυτές Πατέρες των ΗΠΑ.

 

Ούτε καν το μνημείο του 54ου εθελοντικού πεζικού της Μασαχουσέτης – ενός αφρικανικοαμερικανικού συντάγματος που πολέμησε στον εμφύλιο πόλεμο – δεν γλιτώθηκε από βανδαλισμούς. Εν τω μεταξύ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να αφαιρέσει το άγαλμα του 26ου Προέδρου των ΗΠΑ, Θεόδωρο Ρούσβελτ, λέγοντας ότι οι απεικονίσεις των Αμερικανών ιθαγενών και Αφρικανών το έκαναν «επώδυνο σύμβολο του συστημικού ρατσισμού».

Το tweet του King ισοδυναμούσε με υποκίνηση ομοσπονδιακών εγκλημάτων μίσους, υποστήριξε ο συντηρητικός σκηνοθέτης Mike Cernovich, συγκρίνοντάς τον με την τρομοκρατική εκστρατεία του Ku Klux Klan κατά των εκκλησιών.

.rt.com
Back to top button