Ελλάδα

Παύει από σnμερα το πρoστιμo των 100 ευpώ αλλα…θα διαγραφεi το 300αρι ΜONΟ αv εμβoλιαστoυν τα γεροvτακια ! ! !

Ο αποτυχημενος δικηγορισκος που εγινε υπουργος Υγειας αποφασιζει και διατασσει….

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και ολικής διαγραφής του προστίμου των 300 συνολικά ευρώ (για 3 μήνες), στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

«Δεν έχει αποφασιστεί ειπε, αλλά οφείλω να μεταφέρω ότι υπάρχει η σκέψη για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, σε περίπτωση που τελικά εμβολιαστούν, να διαγραφεί το πρόστιμο το οποίο έχει καταλογιστεί σε βάρος τους. Αν πάνε να εμβολιαστούν. Αλλά απλώς τώρα είμαστε σε συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά.

Στο “τραπέζι” της επιτροπής η χορήγηση της τρίτης δόσης στα παιδιά

Υπενθυμίζεται πως από τις 20 Ιανουαρίου εμβολιάζονται με την 4η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων, ενώ προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει αρχίσει ήδη να μελετά από αυτή την εβδομάδα, το ενδεχόμενο έγκρισης της χορήγησης της τρίτης δόσης (πρώτης αναμνηστικής) στα παιδιά. Δεν αποκλείεται μάλιστα, η συζήτηση να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθούν σχετικές αποφάσεις, την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως είχε εξηγήσει στην πρόσφατη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και τα άτομα με ανοσοκαταστολή, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο και επιπλοκές και όχι τόσο τα παιδιά.

πηγη 

Back to top button