breaking newsΕλλάδα

Μπερίσα: «Έδωσαν 7 εκατ. λεκ στον ψευδομάρτυρα κατά του Φρέντι Μπελέρη, έχω αποδείξεις»

 

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης του Έντι Ράμα εξαπολύει με συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «στημένη» την υπόθεση Φρέντι Μπελέρη.

«Έχω κρυστάλλινα ντοκουμέντα ότι η υπόθεση ήταν στημένη, και ότι ο μάρτυρας στον οποίο βασίστηκε η δίωξη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων αμείφθηκε για τις υπηρεσίες του με 7 εκατ. λεκ. Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι ήταν μια προβοκάτσια παλιού αστυνομικού είδους εναντίον του. Αργότερα βρήκα ξεκάθαρα στοιχεία ότι στην υπόθεση ήταν αναμεμιγμένοι υψηλόβαθμοι διευθυντές της αστυνομίας και ένας πληροφοριοδότης», δήλωσε ο κ. Μπερίσα.

Μιλώντας για την υπόθεση Μπελέρη, είπε ότι είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει αποδειχθεί ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος είναι ένοχος. «Είναι μια υπόθεση που έτσι όπως εξελίσσεται παραβιάζει το Σύνταγμα και τους αλβανικούς νόμους. Η δικαιοσύνη δεν σχετίζεται με το δικαίωμα του Μπελέρη να ορκιστεί. Για αυτό και θα πρέπει να ορκιστεί. Είναι ένα διαδικαστικό θέμα και θα έπρεπε να του δοθεί η άδεια ορκωμοσίας. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος αναφέρει ότι δεν λειτουργεί η δημοκρατία στην Αλβανία: «Ζούμε σε μια τυπική ναρκοδικτατορία που έχει επιβάλει ο Rama. Η εξουσία βρίσκεται στα χέρια ενός ανθρώπου, του Edi Rama. Και η υπόθεση Μπελέρη είναι μια απτή απόδειξη επ΄αυτού».

Ο Μπερίσα αναφέρει επίσης ότι ο Rama δεν αφήνει τον Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί «γιατί δεν θα μπορεί σε αντίθετη περίπτωση να αρπάξει τα φιλέτα της Χειμάρας από τους αγρότες της περιοχής και να φτιάξει τον παράδεισο που θέλει».

Εκτιμά ότι πιθανόν η εξέλιξη της υπόθεσης Μπελέρη να επηρεάσει και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Rama έχει την πλειοψηφία. «Η εσωτερική κυριαρχία της χώρας μπλοκάρεται γιατί ο Rama δεν θέλει να ερευνηθεί. Πρέπει να αποκατασταθούν τα συνταγματικά δικαιώματα της αντιπολίτευσης και των μελών της που παραβιάστηκαν από την πλειοψηφία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο κοινοβούλιο. Ο Huntington ταξινόμησε τις δικτατορίες. Χαρακτήρισε τις δικτατορίες του όχλου ως μία από τις χειρότερες. Είναι αλήθεια ότι η Αλβανία είναι μια δικτατορία του όχλου αυτή την περίοδο. Οι πολίτες πρέπει να σταθούν σθεναρά όρθιοι, γιατί οι δικτατορίες πέφτουν μόνο από το λαό».

PrimeNews.

Back to top button