breaking newsΕλλάδα

Δήμαρχος Σύμης για μάζες αλλοδαπών που έχουν κατακλύσει το νησί: «Φοβόμαστε – Σκεφτόμαστε να φύγουμε»

 

Δραματική χαρακτηρίζει  την κατάσταση στη Σύμη με την έκρηξη στις αφίξεις αλλοδαπών ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Ο δήμαρχος μιλώντας στον ΑΡΤ FM περιέγραψε τις πολύ δύσκολες στιγμές που ζει η Σύμη με τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων.

«Το νησί αυτή τι στιγμή έχει 500 μετανάστες. Οι 80 είναι στο αστυνομικό τμήμα κρατούμενοι και οι 420 είναι ελεύθεροι αυτή τη στιγμή και περιφέρονται σε όλο το νησί χωρίς να έχουν το δικαίωμα σίτισης.

Οπότε καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν σιτίζονται και είναι πεταμένοι στο δρόμο με τα παιδιά τους, άνθρωποι οι οποίοι είναι 40 ημέρες εδώ.

Άνθρωποι οι οποίοι κοιμούνται στο δρόμο στην κεντρική πλατεία. Άνθρωποι που δεν έχουν νερό να κάνουν μπάνιο, δεν έχουν τουαλέτα, με αποτέλεσμα να κάνουν την ανάγκη τους οπουδήποτε μέσα στην πόλη και καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»

«Έχουν καταντήσει τη Σύμη αυτοί οι άνθρωποι έναν μεγάλο σκουπιδότοπο.

Πέφτει χοντρό δούλεμα από την κυβέρνηση, δεν έχει γίνει κάτι. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρχει τίποτα.

Δουλεύει εμάς, δουλεύει και εσάς τους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, αυτή τη στιγμή έφυγαν πενήντα μετανάστες και η Σύμη έχει 500, αν νομίζουν ότι με 50 μετανάστες που θα φύγουν από το νησί θα σωθεί το νησί, δε σώνεται!

Η κυβέρνηση γράφει εμάς, γράφει και εσάς τους δημοσιογράφους! Ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους που προβάλλουν το πρόβλημα μας, αλλά στου κουφού την πορτά οσο θέλεις βρόντα!»

«Έχουμε αρχίσει πια και φοβόμαστε, έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε αν θα πρέπει να φύγουμε»

Pronews
Back to top button