breaking newsΔιεθνή

Εξαφάνιση Μπεν: Η μητέρα του ζητά να εξεταστεί αν είναι ο γιος της το αγόρι που βρέθηκε στον Δούναβη

Η μητέρα του Μπεν Νίνταμ,του μικρού αγοριού που εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991 στην Κω, ζήτησε από την αστυνομία να διερευνήσει αν η σορός ενός αγοριού που βρέθηκε σε ποτάμι μπορεί να είναι ο γιος της, 32 χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

Η Κέρι Νίνταμ ενημέρωσε την αστυνομία του South Yorkshire για την έκκληση της Ιντερπόλ προς όποιον γνωρίζει να δώσει πληροφορίες για το πτώμα που ανακαλύφθηκε στον ποταμό Δούναβη στη Βαυαρία τον Μάιο του 2022 και είναι αγνώστων στοιχείων.

Το αγόρι, που πιστεύεται ότι ήταν ηλικίας πέντε με έξι ετών, βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Η σορός του παιδιού αυτού, ανακαλύφθηκε 31 χρόνια αφότου ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω.

«Ελπίζω ότι η βρετανική αστυνομία θα το ελέγξει και θα επικοινωνήσει με τους Γερμανούς αξιωματικούς για το θέμα αυτό. Πρέπει να το αποκλείσουμε. Πάντα έλεγα από την αρχή ότι δεν πιστεύω ότι έχει πεθάνει», είπε η μητέρα του Μπεν.

Η Ιντερπόλ ανέφερε στην έκκλησή της ότι δεσμεύεται να κινητοποιήσει όλες τις αστυνομικές της δυνατότητες για να ταυτοποιήσει το αγόρι που βρέθηκε στον Δούναβη και να βοηθήσει τους ερευνητές να ρίξουν φως στο θάνατό του, «είτε ήταν θύμα εμπορίας, είτε απαγωγής ή βίας».

Η Ιντερπόλ συνοδεύει την έκκλησή της με μια φωτογραφία του παιδιού: «Η αναπαράσταση έχει την όψη του Μπεν. Δεν είχα ποτέ συνειδητοποιήσει πόσο διαδεδομένη και μαζική είναι η εμπορία παιδιών. Μίλησα αυτή την εβδομάδα με έναν άνδρα που είχε διακινηθεί από την Ελλάδα τη δεκαετία του 1950. Συμβαίνει ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα, αλλά πολύ υπόγεια», υποστήριξε η μητέρα του Μπεν μιλώντας στη Daily Mirror.

Αναζητά την αλήθεια

Όταν στις 23 Ιουλίου 2021 δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που έδειχνε πώς θα έμοιαζε ο Μπεν σε ηλικία 31 ετών, η  μητέρα του Μπεν αποκάλυψε ότι δεν πίστευε τη θεωρία της αστυνομίας ότι το παιδί της σκοτώθηκε από εκσκαφέα που εκτελούσε εργασίες στο χωράφι όπου έπαιζε.

Η εικόνα δημιουργήθηκε από τον ιατροδικαστή Tim Widden.

Η μητέρα του Μπεν δήλωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε» ενόψει της 30ής επετείου από την εξαφάνισή του στις 24 Ιουλίου 1991.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Μπεν πέθανε την ημέρα που εξαφανίστηκε ως αποτέλεσμα ατυχήματος με την εμπλοκή σκαπτικών μηχανημάτων καθώς έπαιζε έξω από το σπίτι των παππούδων του, αλλά η μητέρα του πιστεύει ότι ο γιος της είναι ακόμη ζωντανός.

Είπε στην Daily Mirror το 2021: «Εξακολουθώ να ελπίζω ότι η αστυνομία του South Yorkshire κάνει λάθος. Και εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία που να μου επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους, πρέπει να πιστεύω ότι είναι ακόμα ζωντανός. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να λέει το αντίθετο».

Πρόσθεσε ότι αισθάνεται «κολλημένη» στο 1991 και ότι έχει αφιερώσει τρεις δεκαετίες στην αναζήτηση του γιου της. «Ποτέ δεν είχα όνειρα ή στόχους εκτός από το να βρω τον Μπεν».

Η αστυνομία του South Yorkshire έστειλε δύο φορές ομάδα της στην Κω.

Οι ανασκαφές της αστυνομίας στο οικόπεδο της αγροικίας δεν κατάφεραν να αποκαλύψουν λείψανα και οι εξετάσεις σε ένα αυτοκινητάκι και σε αποκόμματα δερμάτινου σανδαλιού δεν ταυτοποιήθηκαν με DNA του μικρού Μπεν.

Αυτό έκανε την κ. Νίνταμ να αμφιβάλει για τη θεωρία του εκσκαφέα, με την μητέρα να υποστηρίζει ότι «τα πράγματα δεν κολλάνε».

Οι ντετέκτιβ της αστυνομίας του South Yorkshire πραγματοποίησαν έρευνα τριών εβδομάδων στην Κω το 2016.

Μιλώντας τότε, ο τότε επιθεωρητής Jon Cousins δήλωσε: «Η ομάδα μου και εγώ γνωρίζουμε ότι μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου εκσκαφέα, χρησιμοποιήθηκαν για να καθαρίσουν μια περιοχή στις 24 Ιουλίου 1991, πίσω από την αγροικία που ανακαινίζονταν από τους Νίνταμ. Πιστεύω ότι ο Μπεν σκοτώθηκε σε ατύχημα με τα μηχανήματα κοντά στην αγροικία όπου τον είδαν για τελευταία φορά να παίζει. Τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν εκείνο το περιστατικό έχουν διερευνηθεί από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων μου σε μεγάλο βαθμό. Το γεγονός ότι δεν είχαμε άμεσο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης στην Κω δεν αποκλείει τα γεγονότα που γνωρίζουμε ότι είναι αληθινά».

Είπε ότι η έρευνα δεν θα κλείσει και ότι θα εξεταστούν νέες πληροφορίες, προσθέτοντας: «Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας να βρούμε περαιτέρω απαντήσεις για την οικογένεια του Μπεν».

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η κυρία Νίνταμ ενημερώθηκε από ιατροδικαστές στην Οξφόρδη ότι είχαν βρει αδύναμο προφίλ DNA από αποσυντεθειμένο αίμα μέσα σε αυτοκινητάκι κοντά στο σημείο όπου εξαφανίστηκε ο Μπεν.

Έδωσε δείγμα DNA, μόνο για να της πουν ότι δεν ταυτίζονταν τα δείγματα. «Αν αυτό το αίμα δεν είναι του Μπεν -τότε σε ποιον ανήκει; Είναι καταστροφικό. Είχαμε στηριχθεί στη σκέψη ότι το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό και θα αποδείκνυε ότι ο Μπεν είχε πεθάνει. Θα έμπαινε ένα τέλος και θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία του πένθους. Όταν η εξέταση ήταν αρνητική, ήταν ένα σοκ. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ τώρα. Είναι ο Μπεν νεκρός ή είναι ακόμα ζωντανός; «Είμαι θυμωμένη και δεν μπορώ να σταματήσω να απορώ. Κάποιοι άνθρωποι στην Κω λένε ψέματα εδώ και 27 χρόνια και εμείς υποφέραμε χρόνια βασανιστηρίων, αργών βασανιστηρίων».

πηγή in.gr

Εξαφάνιση Μπεν: Η μητέρα του ζητά να εξεταστεί αν είναι ο γιος της το αγόρι που βρέθηκε στον Δούναβη .

Back to top button