breaking newsΔιεθνή

Η Wall Street Journal στοχοποιεί τον Έλον Μασκ: «Το χρήμα και τα ναρκωτικά που τον συνέδεαν με διευθυντές της Tesla»

 

O Έλον Μασκ όχι μόνο έπαιρνε ναρκωτικά αλλά το ήξεραν πολλά νυν και πρώην διευθυντικά στελέχη της Tesla και της SpaceX, ανέφερε σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, που πριν ένα μήνα έφερε στη δημοσιότητα το θέμα της χρήσης παράνομων ναρκωτικών ουσιών από τον Elon Musk.

Ο ιδρυτής της Tesla έκανε μάλιστα χρήση ναρκωτικών μαζί με ορισμένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του, είναι το πρώτο νέο στοιχείο που προσθέτει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που έχουν δει τη χρήση ναρκωτικών ή ενημερώθηκαν για αυτήν.

Τα στελέχη που συμμετείχαν στο συμβούλιο δεν διεξήγαγαν έρευνες για το θέμα, ούτε κατέγραψαν τις πιθανές ανησυχίες τους, αντίθετα αποδέχτηκαν αυτή την κατάσταση.

Κι ο λόγος για τον οποίο την αποδέχτηκαν ήταν ότι ήθελαν να έχουν καλές σχέσεις με τον Musk, προκειμένου να μπορούν να αποκομίζουν οφέλη ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τα stock options της εταιρείας τα οποία έπαιρναν, συμπληρώνει η εφημερίδα.

Η σχέση Musk – διευθυντών της Tesla στο επίκεντρο της δικαστικής απόφασης του Ντελαγουέρ

Η σχέση μεταξύ του Musk και των διευθυντών του ΔΣ της Tesla δέχθηκε κριτική από δικαστή του Ντέλαγουερ αυτή την εβδομάδα, ο οποίος ανέφερε τη σύγκρουση συμφερόντων ως αιτία προκειμένου να αιτιολογήσει την ακύρωση του πακέτου αποδοχών των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Musk.

Το πακέτο αποδοχών που ενέκρινε το ΔΣ της Tesla για τον Musk ήταν μακράν η μεγαλύτερη συμφωνία αποζημίωσης που έχει δοθεί ποτέ σε στέλεχος και ο δικαστής του Ντέλαγουερ ακύρωσε το πακέτο αποδεχόμενος το επιχείρημα του ενάγοντα μετόχου Richard Tornetta ότι το διοικητικό συμβούλιο της ετιαρείας ενήργησε χωρίς ανεξαρτησία.

Τι λένε ο Musk και ο δικηγόρος του

Ο Musk και ο δικηγόρος του, Alex Spiro, δεν απάντησαν στα αιτήματα της WSJ για σχολιασμό.

Πριν ένα μήνα η εφημερίδα είχε αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ο Musk έχει χρησιμοποιήσει LSD, κοκαΐνη, έκσταση και ψυχεδελικά μανιτάρια, αρκετές φορές σε ιδιωτικά πάρτι.

Ο Spiro δήλωσε στη WSJ απαντώντας στο σχετικό ρεπορτάζ ότι ο Musk υποβλήθηκε σε τακτικά και τυχαία τεστ ναρκωτικών στο SpaceX και δεν είχε βρεθεί θετικός ούτε σε ένα τεστ. Απαντώντας στην πλατφόρμα X στο ρεπορτάζ της WSJ , ο ίδιος ο Musk έγραψε:

«Ό,τι κι αν κάνω, προφανώς θα πρέπει να συνεχίσω να το κάνω!»

Ο Musk δημοσίευσε στο X, αναφέροντας την Tesla και τη SpaceX ως τις πιο πολύτιμες εταιρείες αυτοκινήτων και διαστημικών εταιρειών στον κόσμο. «Αν τα ναρκωτικά βοηθούσαν πραγματικά στη βελτίωση της καθαρής παραγωγικότητάς μου με την πάροδο του χρόνου, σίγουρα θα τα έπαιρνα!»

PrimeNews.

Back to top button