Διεθνή

7 θάνατοι στη Γερμανία μετά τον εμβολιασμό με Pfizer.

Στη Γερμανία, επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πεθάνει μετά από εμβολιασμό κατά του Covid-19. Μια εκπρόσωπος του υπεύθυνου Ινστιτούτου Paul Ehrlich επισημαίνει, ωστόσο, ότι καμία αιτιώδης σχέση δεν μπορεί να εξαχθεί ακόμη από το «χρονικό πλαίσιο».

Οι επιστήμονες του ινστιτούτου επισημαίνουν την ήδη αυξημένη πιθανότητα θανάτου σε μια συγκεκριμένη ηλικία και κατάσταση σε σχέση με τους “θανάτους εμβολιασμού” στη Γερμανία: “Αυτό σημαίνει ότι ο παρατηρούμενος αριθμός περιπτώσεων δεν υπερβαίνει σημαντικά τον αναμενόμενο αριθμό.” Το Ινστιτούτο Paul Ehrlich υπολόγισε περίπου 614.000 εμβολιασμούς από την έναρξη της ”εκστρατείας” στις 27 Δεκεμβρίου ως και στις 10 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 913 “ανεπιθύμητες αντιδράσεις” περιγράφηκαν σε 325 μεμονωμένες αναφορές περιπτώσεων. 51 περιπτώσεις θεωρήθηκαν «σοβαρές», που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,08 ανά 1000 εμβολιασμούς.

Ένας από τους εμβολιασμένους υπέστη μόνιμη βλάβη και επτά άτομα πέθαναν. Αυτοί οι άνθρωποι, τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες, ήταν μεταξύ 79 και 93 ετών και πέθαναν μεταξύ 2,5 ωρών και τεσσάρων ημερών μετά τον εμβολιασμό. Ένας ασθενής με υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη πέθανε από πνευμονική εμβολή και καρδιαγγειακό. Στους άλλους ασθενείς, η αιτία θανάτου εξακολουθεί να είναι ασαφής, αλλά όλοι είχαν σοβαρές προηγούμενες ασθένειες όπως καρκίνο, νεφρική ανεπάρκεια ή Αλτσχάιμερ. Αυτές οι ασθένειες ήταν «πιθανώς η αιτία θανάτου», είπε το ινστιτούτο, αλλά εκκρεμούν περαιτέρω πληροφορίες.

Η Pfizer μειώνει τις παραδόσεις του εμβολίου στη Γερμανία…faz.net 15/1/21

Η Pfizer επιτρέπει σε όλους να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό και στη συνέχεια ανακοινώνει απροειδοποίητα ότι το εργοστάσιο θα υποβληθεί σε ανακαίνιση από τις 25 Ιανουαρίου και θα μειώσει τις παραδόσεις κατά 50% , με τη 2η δόση να λήγει μετά από 21 ημέρες. Κάτι δεν πάει καλά και δεν είναι το εργοστάσιο.Kαι όλα αυτά όταν η 1η δόση είναι λίγο πολύ ως μη γέγονε αν δεν ακολουθήσει στο προβλεπόμενο διάστημα η 2η…Πείραμα στο πείραμα….

dimpenews.com

Back to top button