breaking newsΔιεθνή

Εκπαιδευτικός από το Τέξας συνελήφθη για σχέση με 15χρονη μαθήτριά της – Είχε διακριθεί ως «δασκάλα της χρονιάς»

 

«Δυστυχώς τέτοια γεγονότα συμβαίνουν όλο και πιο συχνά»

Μια εκπαιδευτικός, που πήρε το βραβείο της «δασκάλας της χρονιάς» στο Τέξας, θα απολυθεί από το γυμνάσιο, όπου δίδασκε, καθώς κατηγορήθηκε ότι είχε σχέση με μια έφηβη μαθήτριά της για δύο χρόνια. Η 43χρονη Μπράντιν Χάργκροουβ συνελήφθη στις 21 Δεκεμβρίου για έξι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανηλίκου και προσβολή δημοσίας αιδούς με ανήλικο.

Οι αρχές είπαν ότι το θύμα, που είναι τώρα στα 30 της, πήγε στην αστυνομία τον Σεπτέμβριο για το περιστατικό, το οποίο ξεκίνησε το 2007, όταν ήταν 15 ετών. Η Χάργκροβ πλήρωσε εγγύηση 240.000 δολαρίων ώρες μετά τη σύλληψή της και αποφυλακίστηκε από τη φυλακή της κομητείας Μπραζόρια.

Οι διευθυντές του γυμνασίου Brazoswood έλαβαν μέτρα, προκειμένου να απολυθεί, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, στις 2 Ιανουαρίου μετά τις καταγγελίες.

Η Χάργκροουβ φέρεται να είχε σχέση με την πρώην μαθήτριά της το 2007, όταν η εκπαιδευτικός ήταν περίπου 27 ετών. Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Clute James Fitch είπε ότι το θύμα ήρθε στις αρχές τον Σεπτέμβριο και είπε ότι τα περιστατικά λάμβαναν χώρα εκτός του σχολικού ιδρύματος για δύο χρόνια. «Δυστυχώς, τέτοια γεγονότα συμβαίνουν όλο και πιο συχνά», είπε και πρόσθεσε: «Tα παιδιά σου πάνε στο σχολείο και εσύ το εμπιστεύεσαι τους δασκάλους και συμβαίνουν τέτοια πράγματα», μεταδίδει η DailyMail.

Η ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια Brazosport έδωσε άδεια στη Χάργκροουβ τον Σεπτέμβριο μόλις έμαθαν για την έρευνα.

Η εκπαιδευτικός θα παραμείνει σε διοικητική άδεια μετ’ αποδοχών έως ότου ληφθούν μέτρα για την απόλυσή της από το διοικητικό συμβούλιο. Η σχετική ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιανουαρίου.

PrimeNews.

Back to top button