breaking newsΔιεθνή

Ο Ερντογάν καταστρέφει το τέμενος αλ-Άκσα από την Αγία Σοφία ή πώς οι Σύροι μουσουλμάνοι σχολιάζουν την αρπαγή της Αγίας Σοφίας

Naram Sargon (Συρία)

”Το να γράφω με αίσθημα δικαιοσύνης για τον εχθρό είναι ένα από τα χόμπι μου, γιατί σέβομαι τον εαυτό μου και το όπλο μου (στυλό) όταν αναγνωρίζω το θάρρος του εχθρού μου. Το να γράφεις αμερόληπτα και με σεβασμό στον εχθρό είναι πηγή υπερηφάνειας επειδή είναι συμπεριφορά ιππότη. Τα δικαιώματα των ηρώων δεν πρέπει να υποτιμηθούν ακόμη και αν είναι εχθροί. Δεν θα κρατούσα μυστικό λέγοντας πόσο ήθελα να γράψω ένα άρθρο στο οποίο, ας ήταν μόνο μία φορά, θα επαινούσα αυτόν τον φανατικό, βάρβαρο, ιδιότροπο Τούρκο που είναι ο Ερντογάν. Έψαξα για τη διαδρομή του και δεν βρήκα τίποτα άλλο αξίολογο από το άλμα του από πωλητή καρπουζιών σε αρχηγό του κράτους.”

 Αλλά ακόμη και αυτό το άλμα αποδείχθηκε μασονικό άλμα που τον βοήθησε να ξεπεράσει τον μέντορά του Necmettin Erbakan, ο οποίος είχε ζητήσει, πριν πεθάνει, να είμαστε προσεκτικοί με τον Ερντογάν. Ο θάνατος του αποδίδεται από μερικούς σε μυστική οργάνωση που ενεργούσε για λογαριασμό του Ερντογάν για να σιωπήσει ο Ερμπακάν μετά από αυτή τη δήλωση του

Περίμενα πολύ καιρό για να γράψω μια κολακευτική μικρή φράση, αλλά διαφορετική από όλες τις θεατρικές κωμικές παραστάσεις που του έγραψαν οι θαυμαστές του Νταβός και του Μαρμαρά. Ωστόσο, απέτυχα, όχι επειδή τον μισώ, αλλά επειδή είναι σκιερός, επειδή ενεργεί χωρίς ευγένεια, χωρίς υπερηφάνεια, χωρίς διάκριση, και επειδή είναι σκατόπαιδο.

Εμφανίζεται ως σουλτάνος ​​και χαλίφης των Μουσουλμάνων, εκτός από το ότι δεν ενήργησε ποτέ ως χαλίφης, αλλά ως ληστής που κλέβει το σιτάρι, το χρυσό και το πετρέλαιο, λεηλατεί τους αγρούς, τα χρήματα και τα εργοστάσια, ληστεύει τα σπίτια και ρίχνει τους ανθρώπους στη θάλασσα για να τους πουλήσει στις ευρωπαϊκές αγορές, όπως το έκαναν οι έμποροι μαύρων  και άλλων σκλάβων. 

Προδίδει τους συνοδοιπόρους του και τους ξεφορτώνεται. Μια μέρα αγκαλιάζει έναν ηγέτη και τον αποκαλεί αδερφό και την επόμενη μέρα, συνωμοτεί κατά εκείνου και σχεδιάζει τη δολοφονία του. Όπως συμβαίνει με όλους τους Άραβες ηγέτες που τον δέχτηκαν και του άνοιξαν τις πόρτες τους, παραβίασε τα σύνορά τους για να κλέψει τον πλούτο τους.
.
Είναι σαν τον διαρρήκτη που σκοτώνει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ενώ κοιμάται, και μπαίνει στο δωμάτιο της συζύγου για να την βιάσει και να κλέψει τα κοσμήματά της μετά τη δολοφονία του συζύγου της. Σε όλη μου τη ζωή, γεμάτη με ονόματα πολιτικών, διασημοτήτων, ηρώων, ποιητών, κατασκόπων … ποτέ δεν γνώρισα έναν τόσο άθλιο κλέφτη. 

Σήμερα, αυτός ο κακοποιός κλέβει την Αγία Σοφία δημόσια και υπό το βλέμμα του κόσμου, με το πρόσχημα ότι πριν από 100 χρόνια ήταν τζαμί, αν και γνωρίζει ότι η Αγία Σοφία είναι ένα χριστιανικό οικοδόμημα που δεν χτίστηκε από τους Οθωμανούς σουλτάνους. 

Το έκλεψαν με το περιεχόμενό του (όπως οι Σιωνιστές έκλεψαν το Τέμενος αλ-Άκσα) και το μετέτρεψαν σε τζαμί, έως ότου ο Κεμάλ Μουσταφά Ατατούρκ μείωσε τον αντίκτυπο αυτής της ιστορικής κλοπής μετατρέποντάς το σε μουσείο για να εξιλεώσει την οθωμανική αμαρτία και τον μεσαιωνικό γκανγκστερισμό… έως ότου ο Ερντογάν αποκαθιστά την ηθική των Οθωμανών χαλίφων, των μεσαιωνικών κλεφτών.

Ως Μουσουλμάνος, νιώθω θλίψη και θυμό για αυτήν την ερντογάνικη πράξη μετατρέποντας τη βασιλική της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί. Ήθελα να ζητήσω συγνώμη από κάθε Χριστιανό που επηρεάζεται από αυτήν τη συμπεριφορά. 

Εκείνοι που, συγκλονισμένοι, χειροκροτούν αυτό το θρασύ και φρενοβλαβές κάθαρμα, μου θυμίζουν την παιδική μας ηλικία όταν παρακολουθούσαμε τα γουέστερν του Χόλιγουντ και την καταστροφή και την εκκαθάριση των ιθαγενών αμερικανών φυλών, χειροκροτούσαμε τότε τον ηρωισμό των καουμπόηδων που σκότωναν τους Αυτόχθονες Αμερικανούς πολεμιστές. 
.
Δεν γνωρίζαμε ότι χειροκροτούσαμε τους κλέφτες και τους δολοφόνους εναντίον των πραγματικών ιδιοκτητών της γης, εκείνων των Αυτοχθόνων Αμερικανών στους οποίους μοιάζουμε σήμερα. Οι καουμπόηδες μας σκοτώνουν και ο κόσμος ζητωκραυγάζει για το θάνατό μας καθώς μας  εξολοθρεύουν με τα πυροβόλα όπλα τους.
.
Εγώ, ο Μουσουλμάνος, παρατήρησα την απόφαση του Ερντογάν και θυμήθηκα τα δάκρυα των Μουσουλμάνων όταν οι Σταυροφόροι μετέτρεψαν το τέμενος αλ-Άκσα σε στάβλο για άλογα. Θυμήθηκα τον πόνο των Μουσουλμάνων όταν οι Ισπανοί κατέλαβαν τα τζαμιά και τα παλάτια τους που είχαν χτίσει στην Ανδαλουσία και τους μετέτρεψαν σε εκκλησίες και καθεδρικούς ναούς. 
.
Δεν ασχολήθηκαν με τα συναισθήματα των Μουσουλμάνων που έφυγαν από την Ισπανία και άφησαν εκεί τις προσευχές τους, τα στολίδια και ξόρκια τους στους τοίχους που έχουν γίνει εκκλησίες. Σήμερα διδάσκουμε στα παιδιά μας, που περιπλανιούνται σε αυτά τα έργα και εικόνες, ότι τα έχουμε σχεδιάσει και χτίσει και λυπούμαστε που οι Ισπανοί δεν σεβάστηκαν τη θρησκεία μας και την ιερότητα αυτού που αφήσαμε πίσω μας.

Δεν ξέρω γιατί οι Μουσουλμάνοι είναι μονόφθαλμοι και βλέπουν τον πόνο τους με το ένα μάτι και δεν βλέπουν τον πόνο των άλλων. 

Εάν επιτρέψουμε αυτήν τη συμπεριφορά, δεν ξέρω με ποιο δικαίωμα αντιτιθέμεθα στον Ποιμένα Τζόουνς που σκοπεύει να κάψει το Κοράνι. Πώς θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα ιδιοκτησίας μας στο Τέμενος αλ Άκσα; Η Ιερουσαλήμ δόθηκε στους Σιωνιστές με ομόφωνη ευρωπαϊκή απόφαση. Δεν ήταν μόνο ο Τραμπ που παρέδωσε την Ιερουσαλήμ στους Ισραηλινούς, αλλά η προστασία της Δύσης και ολόκληρης της Ευρώπης για την κατάληψη της Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ και η αποτροπή της ήττας του να ανακτήσει την πόλη είναι μια δυτική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Ιερά Πόλη και τα ισλαμικά ιερά μέρη της δεν ανήκουν πλέον σε εμάς. Πρόκειται για μια σιωπηρή αναγνώριση της κατάκτησής της από το Ισραήλ..

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο συντονισμού της προσέγγισης του Ερντογάν για την «επανα-κατάκτησης» της Αγίας Σοφίας με τους Ισραηλινούς, την ίδια στιγμή που το Ισραήλ επιμένει να «Ιουδοποιήσει » ολόκληρη την Ιερουσαλήμ και να συνεχίσει να έχει υπό την κατοχή του το Τέμενος Αλ-Ακσα. Η ευβραϊκή οντότητα θέλει όλο το μέρος να αλλάξει σε ένα μοντέλο που θα διευκολύνει τα σχέδια της Ιουδοποιήσης του. .

Το Ισραήλ τροφοδοτεί τις σεκταριστικές και θρησκευτικές συγκρούσεις για να διεκδικήσει το δικαίωμα να διακηρύξει την ιουδαιότητα του κράτους, δεδομένου ότι ολόκληρη η περιοχή ζει σε θρησκευτικότητα και σεχταρισμό. Το Ισραήλ επομένως οικειοποιείται το δικαίωμα να δηλώσει τη θρησκευτική του ταυτότητα ως εβραϊκή.

Και να που σήμερα, ο Ερντογάν τολμά να κάνει ένα πρωτοφανές βήμα, περιφρονώντας τα χριστιανικά σύμβολα, μονοπωλώντας τα και μετατρέποντάς τα σε τόπο λατρείας για μια άλλη θρησκεία, σαν να πρόσφερε στο Ισραήλ ένα πολύτιμο δώρο, έτσι ώστε η επόμενη κατάληψη του τζαμιού αλ Άκσα να μην χαιρετιστεί με μεγάλη έξαψη, καταδίκη και θυμό, επειδή οι Μουσουλμάνοι το έχουν ήδη κάνει στην Τουρκία και ταπείνωσαν εκατομμύρια Χριστιανούς.

Η διαδικασία μετατροπής των ιερών τόπων πάντα χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για την αιτιολόγηση κάθε παρόμοιας δράσης που επιδιώκει το Ισραήλ.
.
Αμφιβάλλω ότι η προσέγγιση του Ερντογάν είναι αθώα, ακόμα κι αν φαίνεται να είναι ένας εσωτερικός προπαγανδιστικός ελιγμός στην Τουρκία και στον ισλαμικό κόσμο για να προκαλέσει μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τον Σουλτάνο χωρίς κανένα ηθικό λόγο. Περαιτέρω, είναι ιδανική για τους Ισραηλινούς. Αυτό που με κάνει να αμφιβάλλω είναι η επικίνδυνή στιγμή της, λίγο μετά το διάταγμα του Τραμπ που δίνει την Ιερουσαλήμ στους Ισραηλινούς.
.
Θα μπορούσε να είναι το προοίμιο για μέτρα κατάσχεσης των ισλαμικών ιερών τόπων στην Παλαιστίνη μέσω ισραηλινών δικαστικών αποφάσεων, όπως έκανε ο σουλτάνος ​​Ερντογάν.

Θα μπορούσε ένας νεο-συντηρητικός να έρθει να μας διεκδικεί αμοιβαιότητα για να μετατρέψει το τζαμί των Ομεϊάδων σε εκκλησία επειδή υπάρχει εκεί ο τάφος του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού.

Και αντί ο λυσσασμένος Ερντογάν να προσεύχεται στο Ayiasofya Cami, ένας τρελός από τη Δύση να σηκώσει τα μανίκια του για να προσευχηθεί στο Ιερό του Ιωάννη του Βαφτιστή.
.
Εάν οι θαυμαστές του σουλτάνου υπερασπίζονται την φρενοβλάβεια και το πλιάτσικο του Ερντογάν, τους υπενθυμίζω ότι θα πληρώσουμε αργότερα το τίμημα για τους φανφαρονισμούς του. Αν ο Σουλτάνος ​​επιμένει να επιστραφούν τα τζαμιά στους Μουσουλμάνους, θα έπρεπε να επιδιώκει να επιστραφεί το κλεμμένο τζαμί μας στην Ιερουσαλήμ αντί να κυλήσει μηχανισμούς για να κλέψει ξανά τις εκκλησίες των Χριστιανών «κατακτώντας» τες, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε τζιχαντιστής του Ντάες σε ελεύθερη γυναίκα.
.
Δεν σεβόμαστε αυτήν την απόφαση και ντρεπόμαστε γι’ αυτήν και η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους μουσουλμάνους. Δεν μας νοιάζει να μην έχουμε όλα τα τζαμιά του κόσμου ή μετατρέπουμε ολόκληρο τον κόσμο σε τζαμί όσο θα χάσουμε το Τέμενος αλ-Άκσα το οποίο χλευάζει ο κ. Ερντογάν. Φαίνεται να θέλει να δωροδοκήσει τους μουσουλμάνους με την Αγία Σοφία ως υποκατάστατο του αλ-Άκσα.

Αγαπητή Αγιά Σοφιά, με τα μελαγχολικά σου μάτια και με σιωπηλές τις καμπάνες, μην είσαι λυπημένη. Ανήκεις στους Χριστιανούς αδελφούς μου και μόνο οι καμπάνες σου ταιριάζουν, ό,τι κι αν κάνουν οι Οθωμανοί.

Δεν θα προσευχηθώ στα τείχη σου παρά μόνο όπως προσεύχομαι στον καθεδρικό ναό της Μαραμίτης στη Δαμασκό. Από εκεί, θα προσευχηθώ στον Θεό, ακόμα κι αν το κάλεσμα στην προσευχή (adhan) και το takbir αντηχούν εκεί. Τίποτα δεν είναι αρκετά άξιο για σένα, εκτός από το: Δόξα στον Θεό στην υπεροχή του … Ας γνωρίσουν οι άνθρωποι την ευτυχία … Και η ειρήνη να βασιλεύει στη γη.
.
πηγή:  https://serjoonn.com
.
μετάφραση από τα αραβικά από τηRania Taharγια τοRéseau International
.

.
الكتابة عن العدو بانصاف من هواياتي لأنني أحترم نفسي وسلاحي عندما أقر لعدوي بشجاعته .. فالكتابة بانصاف واعتراف عن العدو فيها فخر وزهو لأنه سلوك الفرسان .. ولايجب ان تغمط الابطال حقوقهم حتى لو كانوا اعداء .. ولاأخفي سرا أن قلت كم تمنيت ان أقوم بكتابة مقال أثني فيه مرة واحدة على هذا الرجل التركي المتعصب الهمجي الغريب الاطوار اردوغان .. فقد بحتث في سيرته الذاتية فلم أجد سوى انه قفز من بائع بطيخ الى رئيس دولة .. ولكن حتى هذه القفزة تبين انها قفزة ماسونية ساعدته على تجاوز معلمه نجم الدين اربكان الذي حذر منه ومات ولايزال موته يربط احيانا بمنظمة سرية تعمل لصالح اردوغان لاسكات أربكان بعد ان اعلن شكوكه في اردوغان ..
.
انتظرت طويلا كي أقوم بكتابة عبارة تثني عليه تختلف عن العبارات التي كتبت عنه في مسرحيات النفاق التي أقامها له محبوه في ديفوس ومرمرة .. ولكنني فشلت ليس لانني أكرهه بل لأنه مشبوه ويتصرف بعيدا عن الفروسية والشهامة والخيلاء وله أخلاق القراصنة .. فهو الذي يقدم نفسه على انه سلطان وخليفة المسلمين الا انه لم يتصرف كخليفة بل كقرصان يسرق القمح والذهب والنفط ويسرق الحقول والاموال والمصانع ويسرق البيوت ويرمي بالناس في البحر من اجل بيعهم في أسواق اوروبة كما يبيع النخاسون وتجار الرقيق البشر .. وهو يتخلص من رفاق دربة ويغدر بهم .. وفي يوم يعانق زعيما ويسميه أخاه ثم في اليوم التالي يتآمر عليه ويدبر اغتياله .. كما حدث مع جميع الزعماء العرب الذين استقبلوه وفتحوا له بيوتهم فطعنهم جميعا وصار يقتحم حدودهم ليسرق ثرواتهم .. وصار كاللص الذي يقتل صاحب البيت وهو نائم ويقتحم غرفة الزوجة ليغتصبها ويسرق مجوهراتها بعد ان قتل زوجها .. انه أحقر لص عرفته في حياتي التي امتلأت بأسماء السياسيين والمشاهير والابطال والشعراء والجواسيس …
Captureرؤرواليوم يقدم هذا اللص على سرقة اياصوفيا علنا امام العالم .. بذريعة انها كانت مسجدا قبل مئة سنة .. رغم انه يعلم أن أياصوفيا صرح مسيحي لم يبنه السلاطين العثمانيون بل سرقوه بكل مافيه (كما سرق الصهاينة المسجد الاقصى) وحولوه الى مسجد ..الى ان خفف كمال مصطفى اتاتورك أثر هذه السرقة التاريخية بتحويلها الى متحف ليتخلص من الاثم العثماني ولصوصية القرون الوسطى الى أن أعاد اردوغان أخلاق الخلفاء العثمانيين .. لصوص القرون الوسطى ..
.
أنا كمسلم أمرّ بلحظات الحزن والغضب من هذا التصرف الاردوغاني بتحويل كنيسة اياصوفيا من متحف الى جامع .. وتمنيت لو انني أعبر عن اعتذاري لكل مسيحي تأثر بهذا السلوك .. ويذكرني من سيصفق مبهورا لهذا الارعن المجنون بطفولتنا .. كيف اننا كنا نراقب افلام هوليوود عن تدمير قبائل الهنود الحمر وتصفيتهم فنصفق لبطولات رعاة البقر وهم يفتكون بالمحاربين من الهنود الحمر .. ونحن لاندري اننا كنا نصفق للصوص والقتلة ضد أصحاب الأرض من الهنود الحمر الذين صرنا مثلهم .. يقتلنا رعاة البقر ويصفق العالم لموتنا وهم يجندلوننا بأسلحتهم النارية ..
.
أنا المسلم راقبت قرار اردوغان وتذكرت كيف بكى المسلمون عندما حول الصليبيون المسجد الاقصى الى اسطبل للخيول .. و تذكرت ألم المسلمين عندما أخذ الاسبان مساجدهم وقصورهم التي بنوها في الاندلس وحولوها الى كنائس وكاتدرائيات .. ولم يكترثوا بمشاعر المسلمين الذين غادروا اسبانية وتركوا فيها صلواتهم ونقوشهم وادعيتهم على الجدران التي صارت كنائس .. واليوم نعلم اولادنا وهم يمرون في تلك التحف والأيقونات اننا نحن من صممها وبناها ونحزن لأن الاسبان لم يحترموا ديننا ومقدساتنا التي تركناها ..
.
لاأدري كيف ان المسلمين لهم عيون عوراء يرون بها ألامهم ولايرون آلام الاخرين .. ولاأدري اذا أجزنا هذا السلوك بأي وجه حق نعترض على القس جونز الذي يعتزم ان يحرق القرآن .. وكيف سندافع عن ملكيتنا للمسجد الأقصى؟ فالقدس اعطيت للصهاينة بقرار اوروبي بالاجماع .. فليس ترامب وحده هو من منح القدس للاسرائيليين بل ان حماية الغرب وكل اوروبة لملكية اسرائيل للقدس ومنع الحاق هزيمة بها لاسترداد المدينة هو قرار غربي بأن المدينة المقدسة ومافيها من مقدسات اسلامية لم نعد نملك حقا فيها .. وهي اعتراف مبطن بملكية اسرائيل لها ..
.
خطوة اردوغان في سبي كنيسة أياصوفيا مرة ثانية لاأستبعد ان تكون منسقة مع الاسرائيليين في هذا التوقيت الذي تستميت فيه اسرائيل لتهويد كل القدس والاستيلاء على المسجد الاقصى .. فهي تريد ان تتحول المنطقة كلها الى نموذج يساعدها في قراراتها التهويدية .. فاسرائيل تؤجج الصراعات المذهبية والدينية لتقول بأنها من حقها من تعلن يهودية الدولة فالشرق كله يعيش حالة دينية ومذهبية .. ومن حقها ان تعلن هويتها الدينية كيهودية .. وهاهو اليوم اردوغان يقدم خطوة غير مسبوقة في اهانة الرموز المسيحية والاستيلاء عليها دينيا وتحويلها الى مركز عبادة لدين آخر وكأنه يقدم لاسرائيل هدية ثمينة بأن استيلاءها القادم على المسجد الاقصى لايجب ان يلاقي الكثير من الدهشة والشجب والغضب لأن المسلمين فعلوها في تركيا وقهروا ملايين المسيحيين .. فعملية تحويل الاماكن المقدسة دوما تستعمل كشواهد على مبررات اي عمل مماثل تبحث عنه اسرائيل ..
.
مايدعوني للشك في ان خطوة أردوغان ليست بريئة رغم انها تظهر بأنها خطوة دعائية داخلية في تركيا وفي العالم الاسلامي للمزيد من الافتتان بالسلطان دون ان يكون لها اي دواع معنوية ..علاوة على انها تناسب الاسرائيليين كثيرا .. مايدعوني للشك هو أن توقيتها خطير مباشرة بعد فترة وجيزة من مرسوم ترامب باهداء القدس للاسرائيليين .. وقد تكون مقدمة لخطوات للاستيلاء على المقدسات الاسلامية في فلسطين بقرارات قضائية اسرائيلية كما فعل السلطان اردوغان .. وربما يطلع علينا من المحافظين الجدد من يطلب المعاملة بالمثل لتحويل الجامع الأموي الى كنيسة لأن فيه قبر يوحنا المعمدان أحد أعظم رموز المسيحية .. وبدلا ان يصلي المجنون اردوغان في مسجد أياصوفيا يأتي مجنون من الغرب ليشمر عن ساعديه ليصلي في مقام يوحنا المعمدان ..
.
اذا مادافع محبو السلطان عن خطوته الحمقاء اللصوصية فانني أذكرهم ان كثيرا من العنتريات ندفع ثمنها لاحقا .. واذا كان السلطان حريصا على ان يعيد للمسلمين مساجدهم فحري به ان يعيد مسجدنا المسروق في القدس لاأن يتمرجل على كنائس المسيحيين ويسرقها مرة ثانية .. ويسبيها كما يفعل اي داعشي مع امرأة حرة …
ذئبنحن لانحترم هذا القرار ونخجل منه وأياصوفيا ليست ملكا للمسلمين .. ولايهمنا ولو حصلنا على كل مساجد العالم او حولنا كل العالم الى الى مسجد طالما اننا نخسر المسجد الأقصى .. الذي لايكترث به السيد اردوغان ويبدو انه يريد أن يرشو المسلمين بأياصوفيا كبديل عن الأقصى ..
.
أياصوفيا الحزينة العينين والصامتة الأجراس .. لاتحزني فأنت ملك لاخوتي المسيحيين ولاتليق بك الا الأجراس مهما فعل العثمانيون .. ولن أصلي بك الا كما أصلي في الكنيسة المريمية في دمشق .. أتضرع منها الى الله ولو ارتفع فيها الأذان والتكبير .. فلايليق بك الا ان أقول : المجد لله في علاه .. وفي الناس المسرة .. وعلى الأرض السلام ..

infognomonpolitics

Back to top button