breaking newsΔιεθνή

Αφoυ απετυxαν οι Oυκραvoi με την πρoβoκατσια στnv Πoλωviα, βoμβάρδισαv τov πυρnvικo σταθμo στnv Zαπoρiζια….

Χανουν τον πολεμο και το ξερουν…

Και θελουν να προκαλεσουν πυρηνικη καταστροφη….

Βλαδιμηρε εξοντωσε τους το συντομοτερο, να σωσεις την ανθρωποτητα….

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), ενώ η απόφαση του οργανισμού να μην κατονομάσει τους δράστες, καθιστά κύριους υπόπτους τους Ουκρανούς. Άλλωστε, ο σταθμός βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους ρώσους να βομβαρδίσουν κάτι που ήδη κατέχουν.

Η ενέργεια πάντως αυτή ενδέχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της Ουκρανίας με τους δυτικούς συμμάχους της, λίγες ημέρες μετά τον βομβαρδισμό πολωνικού εδάφους από ουκρανικό πύραυλο.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, όπως έκανε γνωστό ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ . Μάλιστα έκανε λόγο για «ισχυρές εκρήξεις» και όποιος ευθύνεται «παίζει με τη φωτιά».

«Τα νέα από την ομάδα μας χθες και σήμερα το πρωί είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Εκρήξεις σημειώθηκαν στον χώρο του μεγάλου αυτού πυρηνικού σταθμού, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο», είπε ο Ραφαέλ Γκρόσι. «Όποιος βρίσκεται πίσω από αυτό, πρέπει να σταματήσει αμέσως. Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, είναι παιχνίδι με τη φωτιά!».

Το εργοστάσιο, που είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης, βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή από τον Μάρτιο, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί από ουκρανικό προσωπικό.

Η διοίκηση του εργοστασίου είπε στους εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ στο εργοστάσιο ότι υπήρξαν ζημιές σε ορισμένα κτίρια, συστήματα και εξοπλισμό, αλλά «κανένα από αυτά μέχρι στιγμής» δεν είναι κρίσιμο για την ασφάλεια.

Την είδηση μεταδίδει επίσης το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, υποστηρίζοντας ότι οι οβίδες «εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία» κατά των γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτούν τον πυρηνικό σταθμό, αλλά δεν ανιχνεύτηκαν ραδιενεργές εκπομπές.

Σύμφωνα με το Tass, ο Renat Karchaa, σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosenergoatom, δήλωσε ότι 15 οβίδες εκτοξεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου….

 

πηγη

Back to top button