breaking newsκοινωνία

”Έκαιγαν τον κόσμο για να θάψουν «αντιπάλους» αξιωματικούς!”

Η κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη τις αποκαλύψεις του πραγματογνώμονα που διερευνούσε την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Οι πολιτικοί, σε άλλη μία επίδειξη αθλιότητας, προβαίνουν σε αντιπαράθεση εμφυλιακού τύπου, πάνω στα αποκαΐδια.

Ουδείς όμως ασχολείται με την συνομιλία που ήρθε στο φως και δείχνει πως Έλληνες αξιωματικοί άφηναν Έλληνες να καούν προκειμένου να τορπιλίσουν την… καριέρα συναδέλφων τους!

Διαβάστε το επίμαχο τμήμα της συνομιλίας:

«Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπελιό (πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής) και τον Βασιλειάδη (πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπελιός τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά. Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Και κάπου εδώ αρχίζει το ρεσιτάλ της φρίκης. Διότι, εάν τα υπόλοιπα τμήματα του διαλόγου μπορούν να αμφισβητηθούν από τον οποιονδήποτε, το συγκεκριμένο κομμάτι δεν επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση, διότι απλούστατα τεκμηριώνεται από τα γεγονότα.

Τα αδιάσειστα τεκμήρια του εγκλήματος

Πάμε λοιπόν στα γεγονότα. Υπήρχαν πυρκαγιές το 2017 στα Κύθηρα και στη Μάνη; Υπήρχαν. Πυρκαγιές άκρως καταστροφικές. Στα Κύθηρα κάηκαν 20.000 στρέμματα, στην Μάνη κάηκαν ακόμα και σπίτια.

Ο αξιωματικός, καθάρισε όντως τον Βασιλειάδη; Ναι. ο Ιωάννης Βασιλειάδης όντως αποστρατεύτηκε στις επόμενες κρίσεις, του 2018 και τη θέση του πήρε ο …Ματθαιόπουλος, ο οποίος μετά την τραγωδία στο Μάτι έγινε αρχηγός της Πυροσβεστικής! Είναι αυτός που αναφέρεται ως συνομιλητής στον επίμαχο διάλογο.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, τεκμηριώνεται στο ακέραιο ο ισχυρισμός που προκύπτει από τον διάλογο. Πάμε τώρα και στο σοβαρότερο μέρος. Τα πραγματικά περιστατικά. Πέταξαν τα πτητικά μέσα ή όντως κάποιος τα απέκλεισε ώστε να καεί ο κόσμος και να πληγεί ο αρμόδιος αξιωματικός;

Και εδώ έρχεται το φρικτότερο σημείο της τεκμηρίωσης. Και στις δύο πυρκαγιές τα εναέρια μέσα απουσίαζαν. Απουσίαζαν αδικαιολόγητα και κατέφτασαν όταν η καταστροφή ήδη είχε συντελεστεί.

Και στις δύο πυρκαγιές υπάρχουν επίσημες καταγγελίες καταγεγραμμένες για την απουσία και την λάθος διαχείριση των εναέριων μέσων. Και οι δηλώσεις τότε που έκανε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνιστούν την τεκμηρίωση του εγκλήματος:

«Είχαμε ανάγκη από εναέρια μέσα, αλλά δεν τα είχαμε όταν έπρεπε να τα έχουμε!» και συνεχίζει: «Ρίψεις νερού έκαναν ένα ελικόπτερο Σινούκ, μικρά αεροπλάνα, που όμως έπρεπε να ανεφοδιάζονται στην Καλαμάτα, και τελευταία, πριν δύσει ο ήλιος, ήλθαν και δύο Καναντέρ, τα οποία όμως έκαναν λίγες ρίψεις».

Η πρώτη ρίψη νερού συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα, όταν ήδη η φωτιά είχε φτάσει σε οικισμούς.

Παρόμοιες είναι και οι καταγγελίες από τα Κύθηρα.

Απαιτείται λοιπόν άμεσα η παρέμβαση της δικαιοσύνης, ειδικά γι’ αυτό το σημείο το οποίο αποκαλύπτει την τέλεση κακουργημάτων, για λόγους που κάνουν κάθε Έλληνα να ντρέπεται.

 

ΠΗΓΗ: NEWS BREAK

Back to top button