breaking newsΕλλάδα

Γελάνε και τα τσιμέντα- Ερντογάν: Κάναμε την Αγία Σοφία τζαμί λόγω Μωάμεθ του Πορθητή-Η Τουρκία δεν έσφαζε

Στον… Μωάμεθ τον Πορθητή απέδωσε την προκλητική απόφασή του για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη διετή συνάντηση για την αξιολόγηση του Προεδρικού Συστήματος Διακυβέρνησης, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, “η απόφασή μας να μετατρέψουμε την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί είναι σύμφωνη με τον θεμελιώδη χάρτη του Μωάμεθ του Πορθητή, τον ηγέτη των δύο ηπείρων και δύο θαλασσών”.

“Είμαστε μία από τις ελάχιστες χώρες χωρίς το στίγμα της αποικιοκρατίας και σφαγής στην ιστορία της. Με αυτήν την υπερηφάνεια, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ως χώρα που δεν έχει το βλέμμα της στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των άλλων, αλλά παίρνει πάντα αυτό που δικαιούται” υποστήριξε δε.

Για το λιβυκό ανέφερε ότι “σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει, υποστηρίζουμε τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης. Απωθώντας τους πραξικοπηματίες που απειλούσαν την Τρίπολη (σ.σ Χαφτάρ), έχουμε εξασφαλίσει την ασφάλεια του λαού της Λιβύης και τους βοηθήσαμε να κοιτάξουν στο μέλλον με ελπίδα”.

armenian genocide

Capital

Back to top button