breaking newsΕλλάδα

Εκπρόσωπος τουρκικής προεδρίας: “Δεν αναγνωρίζουμε ως χώρα την Κύπρο-Συνεχιζονται οι συνομιλίες με την Ελλάδα”…

  

Ο Καλίν αναφερόμενος στην διαδικασία που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο είπε: “εμείς επιθυμούμε η Ανατολική Μεσόγειος να καταστεί μία θάλασσα Ειρήνης. υποστηρίζουμε πως η εκεί βρισκόμενη μπορεί υδρογονανθράκων πρέπει να μοιραστούν σε όλους με ισότιμο τρόπο. Εάν σε αυτό γίνουν οι απαραίτητες συνομιλίες και σχηματιστούν η συμφωνίες με αμοιβαίο σεβασμό τότε η Τουρκία δεν θα πει όχι σε αυτό. Διότι αυτό το θέμα της ενέργειας είναι θεμελιώδης ανάγκη. …..

 

Εμείς προς αυτή την κατεύθυνση δεν κλείσαμε τις πύλες σε καμία χώρα στην Μεσόγειο. Η μόνη χώρα που αποκλείσαμε είναι η Κύπρος . Διότι δεν την αναγνωρίζουμε ως χώρα. Για αυτό αυτό που προτείνουμε είναι οι Ελληνοκύπριοι να αρχίσουν να συνομιλούν με τους Τούρκους.

……Ο εκπρόσωπος της προεδρίας Κακόν, αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ενημέρωσε πως υπάρχει μία κίνηση συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες και συνέχισε λέγοντας:
“Υπάρχει στο παρασκήνιο μία κίνηση. Μετά από την superleague διπλωματία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας στις 26 Ιουνίου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Μητσοτάκη. Φυσικά πριν από αυτό είχαν προηγηθεί οι διεργασίες. Μετά από την συνομιλία στο πλαίσιο των εντολών που πήραμε αρχίσαμε αυτές τις συνομιλίες. Ο στόχος μας είναι να λύσουμε διά των διαπραγματεύσεων τα διμερή θέματα μας με την Ελλάδα…”
….
Ο Καλιν ανέφερε πως υπάρχουν θέματα με διαφορετικές απόψεις και ότι προς αυτά στρέφονται οι συνομιλίες. Ο Καλιν είπε πως Ως αρχή πιστεύουν ότι αυτά μπορούν να ληφθούν στη βάση των αμοιβαίων συμφερόντων και του σεβασμού και είπε πως θέματα όπως Αιγαίο, νησιά, υφαλοκρηπίδα, περιοχη ΑΟΖ, εργασίες ερευνών, θέμα μουφτειών και το τζαμί στην Αθήνα, μπορούν εύκολα να λυθούν.

……

Sondakika 20/7/2020

Σχ. : Όλα θα τα μαθαίνουμε από την τούρκικη πλευρά πλέον ; Διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μας είχε ενημερώσει ούτε για την κρυφή συνάντηση με τον Καλίν στη Γερμανία, αλλά ούτε και για την συνέχιση των συνομιλιών με την Τουρκία. 

Τώρα τι διάλογο μπορείς να κάνεις με κάποιους οι οποίοι εισέβαλαν και κατέχουν το 40% της Κύπρου και από πάνω έχουν το θράσος να λένε πως δεν την αναγνωρίζουμε ως χώρα…

Ας το σκεφτεί οποιοσδήποτε έχει IQ πάνω από 50…

 

/tourkikanea

Back to top button