breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: Κατηγορούμενοι για “έγκλημα μίσους” το ζευγάρι που προσπάθησε να καλύψει γκράφιτι

Αντιμέτωπο με το δικαστικό σύστημα της California θα βρεθεί το ζευγάρι που αποπειράθηκε το Σάββατο να καλύψει το γκράφιτι που έγραφε Black Lives Matter έξω από το δικαστικό μέγαρο της επαρχίας Contra Costa.

Η εισαγγελέας της επαρχεία που βρίσκεται στο Martinez της California, ανακοίνωσε χτες αργά το απόγευμα πως θα απαγγελθούν κατηγορίες κατά της γυναίκας και του άνδρας που το μεσημέρι του Σαββάτου προσπάθησαν να ‘βανδαλίσουν’ το γκράφιτι των BLM που λίγο νωρίτερα είχαν σχεδιάσει διαμαρτυρομενοι κατά του συστημικού ρατσισμού ‘καλλιτέχνες’.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελέως κ.Νταϊάνα Μπέκτον, οι κατηγορούμενοι που αναγνωρίστηκαν από το βίντεο που κυκλοφορεί και έχει καταγράψει καθαρά τόσο το ‘όχημα διαφυγής’ τους όσο και τα πρόσωπα τους, κάνοντας αναφορά για “τη ρίζα και τα υποπροϊόντα του συστημικού ρατσισμού στη χώρα” και δηλώνοντας πως “το κίνημα των Black Lives Matter είναι ένας σημαντικός σκοπός για τα κοινωνικά δικαιώματα που αξίζει της προσοχής μας”, τόσο η πραγματική επαναστάτρια της εποχής της 42χρονη Νικόλ Άντερσον όσο και ο 53χρονος Ντέιβιντ Νέλσον που αψήφησαν τις κοινωνικές πιέσεις και -όπως φαίνεται- τις νομικές συνέπειες, βαρύνονται με τρεις κατηγορίες.

  • Παραβίαση Κοινωνικών Δικαιωμάτων, (συγκεκριμένα έγκλημα μίσους)

  • Βανδαλισμός (…)

  • Κατοχή υλικών διάπραξης βανδαλισμού (ρολό και μπογιά)

και οι τρείς κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημελλείματος και επιφέρουν ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι καλλιτέχνες είχαν προηγουμένως πάρει άδεια από την δημοτική αρχή προκειμένου να μουτζουρώσουν το δρόμο μπροστά από το δικαστικό μέγαρο.

Μια διαδικτυακή καμπάνια είχε μάλιστα οργανωθεί και απασχολήθηκαν πάνω από 100 καλλιτέχνες του δρόμου για περισσότερες από 5 ώρες για την δημιουργία του.

Μετά την αποπεράτωση του έργου, η κ.Άντερσον, στα ίσα και παλικαρίσα, πήρε τη μπογιά της, πήρε το ρολό της και άρχισε να καλύπτει τα κίτρινα γράμματα όσο ο στεντόρειος κ.Νέλσον μοίραζε ερυθρά χαπάκια  στον όχλο.

«Έχουμε σιχαθεί αυτό το αφήγημα, είναι λάθος! Το αφήγημα περί αστυνομικής βίας, το αφήγημα της καταπίεσης, του ρατσισμού, είναι ψέματα των αριστερών και των μέσων ενημέρωσης!» έλεγε με τους -λογικά- τεράστιους γενετικούς του αδένες να βροντούν, ο κ.Νέλσον όσο η κ.Άντερσον έβαφε λέγοντας «Αυτές τις παπαριές στη Νέα Υόρκη. Όχι στην πόλη μου».

Πλέον το γκράφιτι ‘καθαρίστηκε’, η περιοχή είναι αποκλεισμένη και φρουρείται.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, βανδαλισμούς και φθορές υπέστησαν οι ακριβές ζαρντινιέρες του “Μεγάλου Περιπάτου” της Αθήνας και δυστυχώς ούτε ένα οπτικοακουστικό ντοκουμέντο από τους δράστες δεν έχει καταγραφεί, παρόλο οι βανδαλισμοί έλαβαν χώρα όσο στην περιοχή διεξαγόταν πορεία διαμαρτυρίας αριστερών οργανώσεων και συνδικάτων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Προφανώς κανείς από τους συντρόφους δεν είδε, άκουσε κατέγραψε τίποτα μιας και σαν ιδεολογικά ταγμένοι κατά του καπιταλισμού, λογικά, δεν θα έχουν ούτε κινητά τηλέφωνα

 

conserva

Back to top button