breaking newsΕλλάδα

Η «σύγχρονη» έκδοση της Τουρκίας, διάδοχος του βάρβαρου ISIS !!!..

Ισταμπούλ!.. Ισταμπούλ!.. Ισταμπού…ου…ου…ουλ!..

Όσα εκατομμύρια Τούρκοι κι αν προφέρουν ταυτόχρονα το όνομά της, με όσες φωνές κι αν αρθρώσουν τη λέξη ”Μεγάλο Τζαμί”, η ”Ισταμπούλ” (”Εις την Πόλη”) θα παραμείνει η μία και μοναδική ”Βασιλίδα των πόλεων” Κωνσταντινούπολη, και το ”Μεγάλο Τζαμί” (όπως το βάφτισε ο Ταγίπ Ερντογάν) θα μείνει στη συνείδηση της πολιτισμένης Δύσης η κορωνίδα της Ορθοδοξίας Αγία Σοφία. Η Αγια Σοφιά των Ελλήνων και της χιλιόχρονης Βυζαντινής αυτοκρατορίας τους!!!.

Γι’ αυτό, όσο η Πόλη και η ”Μεγάλη Εκκλησία” της είναι ζωσμένες απ’ το μαγνάδι του σκοταδισμού των βαρβάρων, θα λέμε πως είναι αιχμάλωτες κάπου στην Ανατολία, μακριά από την πολιτισμένη Ευρώπη και τα δικαιώματα που παραχωρεί αυτή στους πολίτες της χάρη στη δημοκρατία, με πρώτα και κύρια την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών τους.

Όσο θα φορά φερετζέ μουσουλμανικό η Αγια Σοφιά των απανταχού Ορθοδόξων και θα ‘χει μιναρέ στο κεφάλι της με τον μουεζίνη να τραγουδά τη δόξα του Αλλάχ και του Πορθητή της, δε θα βλέπουν χρυσά όνειρα οι νεοοθωμανοί καταπατητές της, αλλά μαύρα και άραχνα, έτσι που να πιαστεί η καρδιά τους απ’ τα μάγια της Πόλης, τα μάγια της Κωνσταντινούπολης και της Αγια Σοφιάς της…

Δε θα γίνουν ποτέ κοινωνοί του πολιτισμού που άφησε πίσω της η κλασική αρχαιότητα και η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, παρά θα μείνουν στιγματισμένοι ως οι παρείσακτοι της παγκόσμιας Ιστορίας, που δεν κέρδισαν νίκες με την αξία τους, αλλά με την δολιότητα και την αγριότητά τους.

Το καύχημα των χριστιανών και της Οικουμένης δε θα γίνει ποτέ κτήμα τους, γιατί το πνεύμα και η ψυχή δεν κατακτώνται. Και το πνεύμα της Αγια Σοφιάς είναι ελληνικό, όσες προσευχές στον Αλλάχ κι αν κάνουν. Και η ψυχή της Αγια Σοφιάς ευωδιάζει Ελλάδα, γιατί κουβαλάει μέσα της τις ψυχές των προμαχώνων του Βυζαντίου και του τελευταίου (Έλληνα) αυτοκράτορα.

– … Γύρω πολλοί βασιλικοί, μα ο βασιλιάς είν’ ένας.

Στ’ άλογο απάνω ασύγκριτος και σαν τον Άρη ωραίος,

κι όλο σαν ν’ αγωνίζεται με τ’ άτι να πετάξει.

Χίλιωνε δρόμων ίδρωτας σταλάζει απ’ το κορμί του.

Χίλιων πολέμων οι φωτιές μες στις ματιές του καίνε…

Και μέσα στην καρδιά του κλει την ίδια την Ελλάδα…

Τα τάγματα των απίστων του Ερντογάν, που ετοιμάζονται να εισβάλουν στα άδυτά της και να κάνουν πράξη τη δεύτερη Άλωση, δε διαφέρουν σε τίποτα απ’ τους πολέμιους της Κωνσταντινούπολης του 1453 που βρήκαν ανοιχτή μια πυλίδα στο κάτω μέρος του τείχους, την γνωστή Κερκόπορτα, και μπήκαν βίαια επισπεύδοντας την πτώση της.

Γι’ αυτό όποιος απ’ τους δικούς μας, τους αφελείς της κυβέρνησης, εκπλήσσεται ακόμα απ’ το θράσος τους και περιμένει να δει ένα θαύμα στην αλλαγή συμπεριφοράς τους μετά από παρέμβαση ξένων, μάλλον δεν έχει καταλάβει με ποιους έμπλεξε και μπλέξαμε όλοι μας αιώνες τώρα…

Δεν έχει καταλάβει πως ό,τι βλέπουμε σε συνέχειες δεν είναι σκηνές απ’ το παρελθόν ποτισμένες με το αίμα ψυχής της Αγίας Σοφίας, αλλά σκηνές απ’ το μέλλον που προετοιμάζει από χρόνια ο Ερντογάν στο πλαίσιο της ”Γαλάζιας Πατρίδας”.

Στόχος του είναι, ως φαίνεται, να εξοστρακίσει μια και καλή από εκεί την Ελλάδα (ελληνική Ομογένεια) και την Ορθοδοξία (ναοί και μοναστήρια της Μικράς Ασίας). Να σβήσει μονοκοντυλιά ο,τιδήποτε ελληνικό, μαζί με τις Χαμένες Πατρίδες των ξεριζωμένων Ελλήνων, γιατί ξέρει πως συντροφεύουν ακόμα τις καρδιές και τις μνήμες τους…

Το όνειρό του να μετατραπεί σε τζαμί η κιβωτός της παγκόσμιας Ορθοδοξίας έχει γίνει πραγματικότητα. Όμως δεν του αρκούσε, προφανώς, αυτό. Όπως δεν αρκούσε και στους τουρκόψυχους θαυμαστές του στη Θράκη, στους ”Γκρίζους Λύκους” της μουσουλμανικής Μειονότητας, που έχουν βγάλει προ καιρού στο ”σεριάνι” τις πράσινες σημαίες της αυτονομίας της για να στολίσουν τα σπίτια και τα τζαμιά τους.

Ναι, δεν τους αρκούσε και γι’ αυτό βομβάρδιζαν καθημερινά το τουρκικό πρακτορείο Κομοτηνής και τα κοινωνικά δίκτυα με προαναγγελίες – εν είδει αυτοεκπληρούμενων προφητειών – που έμοιαζαν με ευχές και κατάρες για μετατροπή της ιστορικής Μονής του Πόντου, της Παναγίας Σουμελά, σε ισλαμικό ιεροδιδασκαλείο (”Μεντρεσέ”).

Και μόνο αυτό το γεγονός έπρεπε να μας κάνει να ψυλλιαστούμε ότι – όταν ο Ερντογάν, σε ανύποπτο χρόνο, διέθετε πιστώσεις για την ανακατασκευή του ορθόδοξου μοναστηριού (πράγμα που είχε κατασυγκινήσει τον έτερο αφελή (ας με συγχωρέσει) Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που τον πίστεψε όπως κι εμείς, ο λαός – το έκανε όχι από σεβασμό στα θρησκευτικά δικαιώματα των Ορθοδόξων, αλλά υπολογιστικά.

Κι αυτό επιβεβαιώνεται τώρα, με την ταυτόχρονη μετατροπή σε τζαμί της Παναγίας Σουμελά και της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας μετά την Αγία Σοφία. Κάτι που δίνει σινιάλο ότι επίκειται η ολοκλήρωση του ανοσιουργήματος του Τούρκου Προέδρου με τον ”εξισλαμισμό” και των υπόλοιπων βυζαντινών εκκλησιών της Ανατολίας.

Έτσι λύνει δια παντός το πάνε κι έλα κι έρχομαι των Ελλήνων επισκεπτών της Αγίας Σοφίας που σταυροκοπιούνταν με δέος μπροστά στις εικόνες και το μεγαλείο της και έφευγαν με αναπτερωμένο το ηθικό και την πίστη τους ότι ”πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι”.

Λύνει δια παντός και το ζήτημα των προσκυνητών (του Δεκαπενταύγουστου) της Παναγίας του Πόντου, η οποία άρχισε να εκνευρίζει τον Ερντογάν ως σύμβολο του Ορθόδοξου Ελληνισμού, απ’ τη στιγμή που προσήλκυε όλο και περισσότερους μουσουλμάνους με τα θαύματά της, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Πέρα απ’ αυτά όμως, λύνει δια παντός ιστορικά τους δεσμούς της νεο-οθωμανικής με την κεμαλική Τουρκία, που ήταν φορτωμένη με εγκλήματα και γενοκτονίες για τα οποία έπρεπε η σύγχρονη έκδοσή της να είναι μονίμως απολογητική.

Η ”σύγχρονη” έκδοση της Τουρκίας, ωστόσο – που… εκκολάφθηκε υπό το αμήχανο βλέμμα της πολιτισμένης Δύσης – θα είναι, φοβάμαι, το ίδιο εφιαλτική με την ”κοσμική” παρελθούσα απ’ τη στιγμή που περιορίζει τις θρησκευτικές ελευθερίες, χρηματοδοτεί τους απηνείς διώκτες των χριστιανών και έχει σαν ιδεολογία τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, που έχει επεκτατικές διαθέσεις.

Σαν εκείνες που εκδήλωσε… μεγαλοϊδεατικά ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ (μέσω του facebook της εφημερίδας της οικογένειάς του ”Yeni safak”) στέλνοντας ένα γεμάτο κρυφές απειλές μήνυμα προς τους Έλληνες:

– Τόσο εγκάρδια μην μας καλείτε, καθώς μπορεί ξαφνικά μία βραδιά να έρθουμε # Ελλάδα…

Αυτός ακριβώς είναι ο πρωτογονισμός του Ισλάμ που στοχεύει στην ισλαμική αναβίωση. Μια αναβίωση που κρύβει μέσα της την κατάκτηση με τη βοήθεια του ”τζιχάντ”. Μια αναβίωση που απομακρύνει ολοταχώς την Τουρκία απ’ τον δυτικό πολιτισμένο κόσμο και την κατατάσσει στο επίπεδο των Ταλιμπάν και του βάρβαρου καταστροφέα μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ISIS…

 

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

antinews

Back to top button