breaking newsΔιεθνή

Η Τουρκία έστειλε ως τώρα 16.500 Σύριους εξτρεμιστές στη Λιβύη κάτω από τη μύτη όλων

 Η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες μισθοφόρους που στρατολογήθηκαν πρόσφατα, στη Σίρτη στη Λιβύη για να πολεμήσουν μαζί με τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του στρατηγού Khalifa Haftar, ανέφερε το Παρατηρητήριο της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η Τουρκία έστειλε 400 μισθοφόρους στη Λιβύη την περασμένη εβδομάδα, ενώ περίπου 250 άλλοι επέστρεψαν στη Συρία, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη σε 16.500, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

 

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη από το Πεντάγωνο ανέφερε ότι η Τουρκία έστειλε μεταξύ 3.500 και 3.800 μισθοφόρων από τη Συρία για να υποστηρίξει τη GNA τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Η έκθεση του γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τους μισθοφόρους που έστειλε η Τουρκία μετά τα τέλη Μαρτίου, παρόλο που η Άγκυρα έχει εντείνει την παρέμβασή της στη Λιβύη από τότε.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μεταφέρει μέλη τζιχαντιστικών ομάδων και μελών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) διαφορετικών ξένων εθνικοτήτων, από τη Συρία στη Λιβύη τους τελευταίους μήνες», δήλωσε το Συριακό παρατηρητήριο.

Freepen.gr
Back to top button