breaking newsκοινωνίαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η τρομολαγνεία των «ειδικών» συνεχίζεται: Σπέρνουν τον φόβο για 2ο κύμα κορωνοϊού & «τοπικά lockdown» τον Αύγουστο

 

 

Η τρομολαγνεία των «ειδικών» συνεχίζεται καθώς σπέρνουν τον φόβο για δεύτερο κύμα κορωνοϊού και «τοπικά lockdown» τον Αύγουστο.

Μόνο απαράδεκτες μπορούν να θεωρηθούν οι δηλώσεις για δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην χώρα κατά τον Αύγουστο με τις οποίες επιχειρούν να σπείρουν τον φόβο στους πολίτες.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ανέφερε πως το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα μπορεί να καταγραφεί ακόμη και μέσα στον Αύγουστο και να υπάρξουν τοπικά lockdown, αφήνοντας παράλληλα, ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου τουριστών κι από άλλες χώρες, εκτός της Σερβίας.

Ο κ. Βατόπουλος, τόνισε ότι τα πανηγύρια πρέπει να σταματήσουν.

Σε ποιο μοντέλο στηρίζει τις εκτιμήσεις του; Και εν τέλει ποιο μοντέλο είναι τόσο αξιόπιστο; Απαράδεκτες δηλώσεις ανθρώπων που αναζητούν ρόλο σε μια χώρα που ο κορωνοϊός ούτε καν την άγγιξε για λόγους που έχουμε ήδη αναλύσει πάρα πολλές φορές.

Και εμείς θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα γίνει Γ’ ΠΠ. Βάσει ποιου μοντέλου γίνονται οι δηλώσεις αυτές και πως επιτρέπει η Δικαιοσύνη τέτοιες δηλώσεις χωρίς να επιλαμβάνεται;

Αν κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι θα κερδίσουν πολιτικά σπέρνοντας το φόβο στους πολίτες κάνουν λάθος γιατί οι πολίτες δεν θα ανεχθούν δεύτερο «lockdown» ακριβώς όπως γίνεται στην Σερβία.

«Τα πανηγύρια είναι επικίνδυνα. Οι τοπικοί φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να μην κάνουν πανηγύρια φέτος» συνέχισε ο κύριος καθηγητής τις τρομακτικές δηλώσεις του.

Αναφερθείς στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, παρότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτάσει στη χώρα ακόμη και μέσα στον Αύγουστο, εξήγησε ότι «το πότε θα έρθει το δεύτερο κύμα δεν είναι φυσικό γεγονός, εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ανησυχητικά τα «ορφανά» κρούσματα, καθώς δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά που δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Μιλώντας για εισαγόμενα κρούσματα, ο κ. Βατόπουλος επισήμανε ότι «δεν περιμέναμε ότι θα υπάρξει αυτή η κατάσταση στον Βορρά, στα Βαλκάνια» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου σε τουρίστες από χώρες που παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως παρατήρησε, μάλιστα, ο εντοπισμός κρουσμάτων από το εξωτερικό δείχνει ότι λειτουργεί το σύστημα επιτήρησης που εφαρμόζει η χώρα.

 

Pronews
Back to top button