breaking newsΆποψηΕλλάδα

Θλιβερές δηλώσεις ιεραρχών, πατριαρχών, αρχιεπισκόπων

Θλιβερές δηλώσεις ιεραρχών, πατριαρχών, αρχιεπισκόπων. Δηλώσεις ανούσιες, ανόητες, κενές. Και δυστυχώς βέβαια απολύτως αναμενόμενες – και στο ζήτημα αυτό. Ούτε ένας να επικεντρώσει στο τι υποστασιάζει για την παγκόσμια Ορθοδοξία η Αγία Σοφία (κι ας έπαψε να λειτουργεί ως ναός πριν από σχεδόν επτά αιώνες).

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, γένι

 

Ούτε ένας να αναφέρει τι σημαίνει ιδίως για τον Ορθόδοξο Ελληνισμό (ως η Μεγάλη Εκκλησία της αλύτρωτης πρωτεύουσας του και ως το θρησκευτικό σύμβολο της χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας του που σκόρπισε το φως σε όλο τον κόσμο). Και ούτε ένας να ψελλίσει έστω κάτι για τη σύνδεσή της με την ψυχή του Έλληνα.

Όλοι τα ίδια και τα ίδια φληναφήματα περί μνημείων του παγκόσμιου πολιτισμού, περί προσβολής κάποιων – λέει – αξιών μιας κάποιας Ανθρωπότητας, αλλά με έμφαση και στο ανεκδιήγητο περί πράξης που τορπιλίζει τη συνύπαρξη και συναδέλφωση πολιτισμών και θρησκειών!Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, άτομα στέκονται

Ούτε για μια στιγμή δηλαδή να μη ξεφύγουν από την αγαπούλικη τιποτολογία τους οι κακομοίρηδες, ούτε για μια στιγμή να παρεκκλίνουν από το σκονάκι των αφεντικών. Κουρντισμένα στρατιωτάκια, όλα τους συντονισμένα στον ίδιο νεοεποχίτικο σκοπό, απαξάπαντα συντεταγμένα πίσω από τον βατικάνειο βρυκόλακα και τη συμμορία των λεσχών και των στοών.

Και επαναλαμβάνω: ειλικρινά δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από δαύτους. Αλλά κάθε φορά που θα επιβεβαιώνουν την κατάντια τους, εμείς – όσο κι αν σοκάρονται οι τυφλο-υπακοούληδες και κάθε λογής νανουρισμένοι – θα τους το λέμε κατάμουτρα…

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, γένι, καπέλο και κείμενο
Back to top button