breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καταγγελίες-σοκ για «λαμογιές» σε μεγάλη κρατική ενεργειακή εταιρία

Βουίζει η πιάτσα για τον επικεφαλής κρατικής επιχείρησης που αναθέτει όλες τις συμβάσεις σε συγκεκριμένη εταιρία συμβούλων / ελεγκτών

Τον γύρο της αγοράς έχουν κάνει οι καταγγελίες για όσα συμβαίνουν σε μεγάλη κρατική ενεργειακή εταιρία που βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και διοικείται από στέλεχος που είχε εργαστεί σε μία εκ των μεγαλύτερων εταιριών συμβούλων / ελεγκτών της χώρας.

Όπως υποστηρίζουν όσοι παρακολουθούν το εν λόγω στέλεχος, «ενώ ο κόσμος της αγοράς περίμενε μια δίκαιη και αναλογική διάχυση της επαγγελματικής ύλης από τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τις ΔΕΚΟ, εν τούτοις παρατηρούνται νοσηρότατα φαινόμενα, τα οποία νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό μοιράζοντας σκανδαλωδώς τη πίτα και χωρίς την τήρηση της παραμικρής διαφάνειας και νομιμότητας».

Τι συμβαίνει; Στον όμιλο εταιριών της συγκεκριμένης κρατικής επιχείρησης και με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου «όλως τυχαίως» σχεδόν όλες οι συμβάσεις μελετών ανατίθενται στην εταιρία συμβούλων / ελεγκτών με την οποία συνεργάζονταν μέχρι πρόσφατα.

Σημειώστε πως οι αναθέσεις δεν αφορούν μόνο τη μητρική εταιρία, αλλά και όλες τις θυγατρικές (που δεν είναι και λίγες)! Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, οι διοικήσεις όλων των εταιριών του ομίλου πιέζονται μέχρι παρεξηγήσεως προκειμένου να αναθέτουν συμβάσεις παροχής υπηρεσιών στη συγκεκριμένη εταιρία συμβούλων / ελεγκτών «αν θέλουν να εγκριθούν τα παραδοτέα από τον βασικό μέτοχο». Πρόκειται για αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που γίνονται χωρίς διαγωνισμούς, κάνοντας κουρελόχαρτο τον νόμο (Ν. 4412) περί Δημοσίων Συμβάσεων.

Για να μην υπάρχουν, μάλιστα, αμφιβολίες περί των καλών του σχέσεων με τη συγκεκριμένη εταιρία συμβούλων / ελεγκτών, ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής επιχείρησης προσέλαβε ως σύμβουλο σε θυγατρική επιχείρηση ένα γηραιό στέλεχος της πρώτης!

Τέτοιο θράσος! Βέβαια στην ίδια εταιρία έχει τοποθετηθεί από τον ίδιο υπουργό ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο πρόσωπο, που επί χρόνια διοργάνωνε συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις. Συνεχίζει μάλιστα να τις διοργανώνει μέσω των συνεργατών του στο γνωστό κτίριο της Κηφισιάς.

dimokratianews
Back to top button