breaking newsκοινωνία

Κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας και ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Με αρκετή υπομονή έπρεπε να οπλιστούν και χθες χιλιάδες οδηγοί που διέσχισαν το κέντρο της Αθήνας για να πάνε στις δουλειές τους. Οι παρεμβάσεις του Κώστα Μπακογιάννη για τον «Μεγάλο Περίπατο» προκαλούν, όπως φαίνεται, μεγάλο… πονοκέφαλο στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, που το μόνο που θέλουν είναι να φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, γεγονός που, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, έκανε την κατάσταση ανυπόφορη.

Κάποιοι οδηγοί στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη διέλευσή τους από το Σύνταγμα επέλεξαν εναλλακτικές διαδρομές, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και στους κάθετους δρόμους της Πανεπιστημίου και της Σταδίου, αλλά και στη λεωφόρο Αμαλίας.

Η αμφίβολη λειτουργικότητα και αισθητική του κάτω μέρους της πλατείας Συντάγματος και της Πανεπιστημίου δεν φαίνεται να προβληματίζουν καθόλου τη διοίκηση του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων Βασίλη Αξιώτη να εξηγεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι οι παρεμβάσεις δημιουργούν μια… «πράσινη όαση» στην πόλη!

Σίγουρα δεν έχουν την ίδια άποψη οι δημότες που αναγκάζονται να περιμένουν με τις ώρες μέσα στο αυτοκίνητο ή τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, όμως ποσώς ενδιαφέρει τη δημοτική Αρχή η διευκόλυνση των πολιτών.

Σημειώνεται ότι από χθες η κυκλοφορία των οχημάτων στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, από το ύψος της Σταδίου έως τη Φιλελλήνων, περιορίζεται σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ η μία είναι αποκλειστικά για λεωφορεία. Οι εργασίες στο σημείο άρχισαν το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν χθες το πρωί, με τους υπευθύνους του δήμου να καυχώνται ότι η όψη του δρόμου άλλαξε μέσα σε μόλις ένα 48ωρο και τους δημότες να αμφισβητούν τόσο τη λειτουργικότητα όσο και την αισθητική των παρεμβάσεων αυτών.

Όσο για την πιάτσα των ταξί, αυτή θα μεταφερθεί στην οδό Όθωνος, καθώς και στην «ανάποδη» Καραγεώργη Σερβίας, στο κομμάτι από την οδό Βουλής μέχρι την πάνω γωνία του Public.

 

dimokratianews
Back to top button