breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

Λοιμωξιολόγοι & κυβέρνηση επιβάλλουν σήμερα μάσκες παντού ακόμη και στις εκκλησίες – Όποιος δεν φοράει… πρόστιμο!

 

 

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων θέλει να επιβάλλει μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους με την απόφαση να αναμένεται, ακόμη και εντός 24ωρου, καθώς η επίσημη εισήγηση στην κυβέρνηση η οποία έχει δηλώσει έτοιμη να εφαρμόσει το μέτρο θα γίνει σήμερα.

Οι υποχρεωτική μάσκα με απειλή «τσουχτερού» προστίμου θα επιβληθεί σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, σε εμπορικά κέντρα, σε εκκλησίες, που ιδίως τον Αύγουστο θα βρίσκονται στο προσκήνιο λόγω των θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο πιέζουν όλα τα μέλη της Επιτροπής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του, από το Μέγαρο Μαξίμου ως την Επίδαυρο, έχει πάντοτε καλυμμένο το πρόσωπό του με μάσκα, παρόλο που πριν 3 μήνες, όταν υπήρχαν περισσότερα κρούσματα, καλούσε τους πολίτες να μην φορούν!`

Αλλά και στο κυβερνητικό πεδίο φαίνεται πως είναι σε ετοιμότητα οι αρμόδιοι για να δεχτούν και να υλοποιήσουν την πιθανότατα θετική εισήγηση των επιστημόνων για περαιτέρω υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ο

κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε ότι «τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους».

Έδωσε και μια πρώτη εικόνα των χώρων όπου είναι πολύ πιθανό να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Έτσι, μετά τα σούπερ μάρκετ όπου πριν από ένα 10ήμερο επιβλήθηκε ως υποχρεωτική η μάσκα και από τους καταναλωτές, εκτός από τους εργαζόμενους, στο νέο πλέγμα χώρων όπως είπε ο κ. Πέτσας θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται τα εμπορικά καταστήματα, ακόμα και οι εκκλησιές «όπου βλέπουμε και εκεί να υπάρχει συγχρωτισμός» όπως σημείωσε.

 

 

 

Pronews
Back to top button