breaking newsΕλλάδα

«Περίεργη» η πυρκαγιά κοντά στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης: Συνέλαβαν τρεις εμπρηστές

 

 

Bάσιμες είναι οι υποψίες ότι η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο σε δύο διαφορετικά σημεία της Χάλκης, του δεύτερου μεγαλύτερου από τα Πριγκιποννήσια, στο Βόσπορο, σε μικρή απόσταση από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού εξτρεμιστών καθώς συνελήφθησαν τρία άτομα ως ύποπτοι.

Πέραν των συλλήψεων όπως φαίνεται από τις εικόνες η φωτιά ήταν πολύ κοντά στην Θεολογική σχολή της Χάλκης ενώ μόλις μια ημέρα πριν ανακοινώθηκε πως η Αγιά Σοφιά θα μετατραπεί εκ νέου σε τζαμί.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:45, μετά από συνεχείς ρίψεις νερού.

Τουλάχιστον έξι ελικόπτερα, δύο αεροσκάφη, 21 υδροφόρες, οι 17 εκ των οποίων από γειτονικές περιφέρειες, κάλυψαν την περιοχή και κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες.

Στην κατάσβεση χρησιμοποιήθηκε μέχρι και νοικιασμένο ρωσικό Be-200.

Οι φλόγες ξέσπασαν σε δύο διαφορετικά σημεία της Χάλκης, δασικά και τις δύο φορές, την πρώτη ξεκίνησε από κτήριο και γρήγορα μεταφέρθηκε στο διπλανό δάσος.

Αυτό που αναφέρεται είναι πως η πρώτη εστία βρίσκονταν εντός ενός νεκροταφείου.

Η Χάλκη είναι γνωστή για τα πυκνά της δάση, στην κορυφή ενός εκ των οποίων στεγάζεται η ανενεργή Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ιδιοκτησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι υπόνοιες ότι ο εμπρησμός ήταν σκόπιμος από εξτρεμιστές προκαλεί έντονες ανησυχίες στην Αθήνα καθώς οι συμπτώσεις είναι ιδαίτερα πολλές.

 

pronews.

Back to top button