breaking newsΆποψηΕλλάδα

Προβληματίζει η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία

 

platinumportfolio / pixabay

Το ολιγότερο προβληματίζει η προσπάθεια της κυβέρνησης και μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ να αποδείξουν ότι, η Τουρκία είναι απομονωμένη, οι Ευρωπαϊκές χώρες είναι μαζί μας και ενάντιά της, όπως και ο Τράμπ και ο Πούτιν.

Κόβουν και ράβουν τις δηλώσεις ή την σιωπή τους, για να μας πείσουν ότι, ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, έχουν πείσει τις ισχυρές χώρες να στηρίξουν την Ελλάδα σε μια πιθανή σύγκρουση με την Τουρκία.

Τρία παραδείγματα αποδεικνύουν το αντίθετο:

1. Οι περισσότερες κυβερνήσεις δηλώνουν ότι, ελπίζουν η Αγία Σοφία να μην χάσει τον οικουμενικό της χαρακτήρα, και στην χώρα μας το ερμηνεύουν ως καταδίκη της Τουρκίας. Μάλιστα το λένε αυτό όταν κυβερνήσεις, όπως ο Πούτιν δηλώνουν με σαφήνεια ότι, είναι εσωτερικό θέμα της Τουρκίας, τι θα κάνει με την Αγία Σοφία.

2. Όλοι ζητούν να λυθούν με διάλογο τα προβλήματα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά κανένας δε ζητάει να ανακαλέσει η Τουρκία τα τετελεσμένα που δημιούργησε με την ανακήρυξη της ΑΟΖ και το Τουρκολιβυκό σύμφωνο, εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Ούτε φυσικά λένε, ποια είναι τα θέματα του διαλόγου και αν θα γίνει ο διάλογος με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας ή θα επιβάλλει η Τουρκία τους όρους της.

3. Επίσης, όλοι καταδικάζουν το σπάσιμο του εμπάργκο στη Λιβύη, καμία χώρα όμως δεν κατονομάζει ότι το κάνουν κυρίως η Τουρκία και η Ρωσία, ταυτόχρονα όμως, όλοι συζητούν με αυτές τις χώρες το μέλλον της Λιβύης, όπως γίνεται και για την Συρία.

Κυβέρνηση και κόμματα στην Ελλάδα σε ένα πράγμα συμφωνούν, η ΕΕ και οι ΗΠΑ να επιβάλλουν αυστηρές κυρώσεις στην Άγκυρα για να σταματήσει την δημιουργία τετελεσμένων.

Μόνο, που τόσα τετελεσμένα που έχει δημιουργήσει η Τουρκία, ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης καταλαβαίνει ότι, έτσι και χειρότερα θα πάμε, αν δεν αλλάξει τακτική η κυβέρνηση και δεν το ζητήσει η αντιπολίτευση.

Όταν η χώρα μας δεν κατοχυρώνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως η ΑΟΖ, τότε γιατί οι άλλες χώρες να χαλάσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία;

freepen
Back to top button