breaking newsΕλλάδακοινωνία

Πως η κυβέρνηση «έθαψε» τουρισμό & οικονομία – Οι ξένοι τουρίστες δεν έρχονται & οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά για διακοπές

 

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζομένους και τους επιχειρηματίες  σε τουρισμό και εστίαση, αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά καθώς οι ξένοι τουρίστες που περίμενε η κυβέρνηση είναι «άφαντοι», ενώ οι Έλληνες τουρίστες είναι «επίσης» άφαντοι λόγω οικονομικής καταστροφής και τρομοκρατίας από το lockdown.

Στην Κέρκυρα όπως αναφέρει ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζόμενων Επισιτισμού – Τουρισμού Κέρκυρας, η κατάσταση είναι δραματική, καθώς μόλις 15 από τα 50 μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού έχουν ανοίξει φέτος, κι αυτά έχουν προσλάβει λιγότερους εργαζόμενους.

«Θα πεθάνει ο κόσμος στην πείνα στην κυριολεξία» είπε ο κ.Πελάης.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους εργαζόμενους και επιχειρηματίες σε τουρισμό και εστίαση στα υπόλοιπα νησιά.

Την ίδια στιγμή το 50% των Ελλήνων πολιτών, το 2019 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ δεν μπορούσαν να κάνουν διακοπές ούτε μία εβδομάδα, αφού αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και πριν το lockdown. Το ποσοστό αυτό μετά τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης έχει εκτοξευτεί.

Το κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό δηλαδή για το 1/3 της ελληνικής οικονομίας ήταν το εξής:  Γρήγορη κι αυστηρή επιβολή αχρείαστου lockdown το οποίο θα καταστρέψει τους Έλληνες αλλά θα κρατήσει τα κρούσματα χαμηλά με αποτέλεσμα να προσελκυσθούν οι ξένοι τουρίστες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Στο σχέδιο συμπεριλαμβανόταν φυσικά και η τρομοκρατία από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ώστε να πεισθούν οι πολίτες να κάτσουν σπίτι.

Όπως έγινε φανερό, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού όπως είναι λογικό κανείς τουρίστας δεν ρισκάρει να πληρώσει για διακοπές με το ενδεχόμενο να κολλήσει τον ιό και να ταλαιπωρηθεί σε μία ξένη χώρα. Ως αποτέλεσμα η προσέλευση τουριστών τον Ιούλιο ήταν μειωμένη κατά 85% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι πληρότητα σε όσα ξενοδοχεία άνοιξαν ήταν περίπου στο 20%.

Την ίδια στιγμή «πεθαμένος» είναι και ο εγχώριος τουρισμός με τους Έλληνες να μην μπορούν να ταξιδέψουν αφού είναι κατεστραμμένοι οικονομικά από το lockdown ενώ έχουν φοβηθεί από την τρομοκρατία των ΜΜΕ, τα οποία επιβλήθηκαν για να προσελκυσθούν οι… ξένοι.

Την αποτυχία της κυβέρνησης ομολόγησε και ο Άδωνις Γεργιάδης λέγοντας πριν λίγες ημέρες πως «Η τουριστική περίοδος θα πάει χειρότερα του αναμενόμενου, δυστυχώς» αφού ο ιός «δεν είχε την πορεία που περίμεναν».

Δηλαδή, κανείς στην κυβέρνηση δεν σκέφτηκε πως είναι παράλογο να καταστρέψεις τους ίδιους σου τους πολίτες με αχρείαστους περιορισμούς και στη συνέχεια να ελπίζεις να σε σώσουν οι… ξένοι τουρίστες, βασιζόμενος σε εκτιμήσεις και μαντεψιές; 

Με λίγα λόγια στην κυβέρνηση αποφάσισαν να θυσιάσουν το σίγουρο (εσωτερικό τουρισμό & ελληνική οικονομία) για το αβέβαιο (ξένους τουρίστες) και τώρα «την πληρώνουν» οι Έλληνες πολίτες.

 

Pronews
Back to top button