breaking newsΕλλάδα

Φιμώνουν τους κατοίκους της Πλ. Βικτωρίας

Ροπαλοφόροι της Αριστεράς με χυδαία ανθελληνικά συνθήματα «καπέλωσαν» τη συγκέντρωση κατά της γκετοποίησης

Τ ι πραγματικά συνέβη την Τετάρτη στη Βικτώρια; Πώς μπορεί μια ειρηνική, ακομμάτιστη συγκέντρωση κατοίκων μιας περιοχής για ένα θέμα που τους απασχολεί να προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση και να γίνει αφορμή για επιθέσεις κατά των κατοίκων και όσων τόλμησαν να παρευρεθούν σε αυτήν;

Ο μοναδικός λόγος είναι τα αιτήματα των κατοίκων να αφορούν την «ιερή αγελάδα» της Αριστεράς και των συστημικών ΜΜΕ, από την οποία άλλωστε κάποιοι βιοπορίζονται: το Μεταναστευτικό!

Αυτό ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας. Κάτοικοι της περιοχής που δεν ανήκουν σε κόμματα, μεταξύ των οποίων και η αρθρογράφος της «δημοκρατίας» Ελένη Παπαδοπούλου, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν με ειρηνικό τρόπο για όσα συμβαίνουν στη γειτονιά τους και τη μετατροπή της ουσιαστικά σε άτυπη «δομή φιλοξενίας». Έκαναν τα απαραίτητα χαρτιά, επικοινώνησαν με την ΕΛ.ΑΣ. και τήρησαν καθετί το οποίο ο νέος νόμος για τις πορείες απαιτεί προκειμένου να κάνουν τη συγκέντρωσή τους.

Αντίθετα, διάφοροι φορείς της Αριστεράς -από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΕΕΡΦΑ μέχρι τους γνωστούς «μπαχαλάκηδες»- αποφάσισαν, παραβαίνοντας τον νόμο, να πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στον ίδιο χώρο, λίγη ώρα νωρίτερα, δηλώνοντας μάλιστα δημοσίως ότι σκοπός τους ήταν να «εμποδίσουν» την έκφραση των αιτημάτων των κατοίκων.

Μόνο να σοκάρει μπορεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να «καταργήσει» στην πράξη τον νόμο περί συναθροίσεων, τον οποίο η ίδια λίγες ημέρες πριν είχε ψηφίσει, επιτρέποντας τη διεξαγωγή αντιδιαδήλωσης.

Παρά το ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε φροντίσει να διώξει από την πλατεία Βικτωρίας τους μετανάστες που υπήρχαν εκεί (κίνηση ορθή, προκειμένου να μη χρησιμοποιηθούν ως «ασπίδες»), έχοντας φυσική παρουσία στον χώρο από τις δύο το μεσημέρι, επέτρεψε την κατάληψη της πλατείας από τις οργανώσεις της Αριστεράς και τους κουκουλοφόρους. Μάλιστα, ένα από τα συνθήματα που κατ’ επανάληψη ακούστηκαν ήταν το «Ελληνα λεβέντη, στον τάφο σου θα ρίξουμε το πιο μεγάλο γλέντι», γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο από το βήμα της Βουλής να κάνει λόγο για «ρατσισμό και υποκίνηση σε βία».

Παρά το γεγονός ότι στην πλατεία είχε συγκεντρωθεί πλήθος κρανοφόρων και ροπαλοφόρων, οι κάτοικοι δεν δείλιασαν και συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα της Γ΄ Σεπτεμβρίου, με τους αστυνομικούς να σχηματίζουν φραγμό ανάμεσα σε αυτούς και τους ροπαλοφόρους.

Και μόνο αρκετές ώρες μετά -και αφού αποχώρησαν οι ροπαλοφόροι για να κάνουν επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ- έσπρωξε από την πλατεία όσους από την αντισυγκέντρωση είχαν απομείνει και κατάφεραν οι κάτοικοι να ανέβουν στην πλατεία.

Φυσικά, ο σκοπός τους να τρομάξουν κάποιους που θα ήθελαν να συμμετέχουν είχε επιτευχθεί. Αυτό σημείωσε και ο Ραφαήλ Καλυβιώτης του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών, γράφοντας σχετικά: «Η δε συγκέντρωση θα ήταν πολυπληθέστερη, εάν οι ακραίοι από απέναντι δεν εμπόδιζαν ανθρώπους που ήθελαν να φτάσουν προς το μέρος μας να περάσουν».

Παρά ταύτα, τα περισσότερα ΜΜΕ και η Αριστερά -της οποίας το αφήγημα υιοθέτησαν- αποφάσισαν να «διαστρέψουν» την πραγματικότητα και να παρουσιάσουν τους κατοίκους ως «θύτες» και τους πραγματικούς θύτες ως «υπερασπιστές».

Κάτι το οποίο ανάγκασε ακόμη και τον γνωστό αρθρογράφο Τάκη Θεοδωρόπουλο, που βρισκόταν στο πλευρό των κατοίκων, αφού και ο ίδιος είναι κάτοικος της περιοχής, να κάνει λόγο για «δημοσιογραφία της κονσέρβας», καταγγέλλοντας τη διαστρέβλωση όσων συνέβησαν. «Χρησιμοποιούν και τις ίδιες λέξεις ακριβώς» τόνισε «διότι προφανώς το έχουν κάνει copy paste από το ίδιο δελτίο Τύπου».

Η απόπειρα διαστρέβλωσης δεν σταμάτησε όμως στα γεγονότα, αλλά συνεχίστηκε. Στην ίδια γραμμή ακριβώς, υπήρξε χθες τρομερή πολιτική σπέκουλα κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος ήταν στην εκδήλωση των κατοίκων.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ΜΜΕ προσπάθησαν να τον ταυτίσουν με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση -στην οποία να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές είχαν θέσει ως όρο να μην υπάρχουν κομματικά σύμβολα, κάτι που τηρήθηκε από όλες τις πλευρές-, με τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το Μεταναστευτικό Γ. Ψυχογιό να κατηγορεί τον βουλευτή της Ν.Δ. ότι μαζί με τον Η. Κασιδιάρη «ξεδίπλωσε ρατσισμό».

Δήλωση για την οποία ο κ. Μπογδάνος είπε ότι θα τον οδηγήσει στα δικαστήρια και υπερασπίσθηκε σθεναρά την υποχρέωσή του ως βουλευτή να είναι στο πλάι των πολιτών.

dimokratianews
Back to top button