breaking newsΆποψη

Όσο προχωρά η οικονομική καταστροφή κι οι εθνικές υποχωρήσεις, τόσο θα λαμβάνονται μέτρα κατά του ιού

Όλα είναι ανοιχτά. Οκτώ άτομα διασωληνωμένα σε ΜΕΘ, πολύ μικρότερος αριθμός από τότε που ήταν όλα κλειστά. Μιλάμε για την ”πανδημία της αποκάλυψης”. Ακόμη περιμένω από το Μάρτιο τις συνέπειες από τους απρόσεκτους Αθηναίους που έφυγαν μαζικά για την επαρχία και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των ηλικιωμένων, αυτό που χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για την επιβολή του lockdown.

 

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός – Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Σε καμία δεκαετία θα έρθουν οι συνέπειες, το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο κύμα ή πρέπει να περιμένουμε παραπάνω; Επίσης όσον αφορά το επιχείρημα των μενουμεσπιτάκηδων, γιατί δεν πας να κολλήσεις αν δεν πιστεύεις ότι υπάρχει ιός, μπορούμε να πούμε τα εξής.

Πρώτον ιός υπάρχει, όμως οι επιπλοκές του αφορούν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με υποκείμενες παθήσεις και οι σοβαρές επιπλοκές του όπως φαίνεται από τα άτομα που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ αφορούν έναν μικρό αριθμό από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ενώ σε μικρότερες ηλικίες είναι τόσο σπάνια τα περιστατικά που γίνονται ρεπορτάζ γι’αυτά πχ ο καθηγητής στην Κρήτη. 

Μας επέβαλαν το lockdown για να μη μπλοκάρουν οι ΜΕΘ. Μας επιβάλλουν την υποχρεωτική μάσκα με 8 άτομα διασωληνωμένα στις ΜΕΘ.

Δεύτερον για αυτούς που λένε “πηγαίνετε στα νοσοκομεία να κολλήσετε” θεωρώντας ότι λένε και κάτι έξυπνο, παιδιά ούτε τα άτομα που έχουν απλή γρίπη πλησιάζω. Αυτό δε σημαίνει ότι θεωρώ πως θα πεθάνω από τη γρίπη ούτε κάνει τη γρίπη την επιδημία του αιώνα. Επιδημία του αιώνα με 8 άτομα στις ΜΕΘ!

Ζούμε κάτι απίστευτα τραγελαφικό και θα συμφωνήσω με κάτι που διάβαζα. Όσο μεγαλωνει η οικονομική καταστροφή και οι υποχωρήσεις απέναντι σε Τούρκους και Γερμανούς τόσο θα εντείνονται τα μέτρα απέναντι στον ιό. Θα καταλήξουμε με άδειες τις ΜΕΘ να φοραμε μάσκες στο σπίτι.

Το κόλπο το βρήκαν.

 

freepen

Back to top button