Ελλάδα

Η Boσviα παiρvει σειρα για εισβoλn και απελευθερωσn, αν ζnτnσει να μπεi στo ΝATΟ;

Oι Σερβοι δεν ξεχνουν…

Και τωρα που η Ρωσια πηρε πανω χερι ερχεται η ωρα μαλλον…

Σύμφωνα με πληροφορίες, με «την τύχη της Ουκρανίας» απείλησε την Βοσνία ο Ρώσος πρέσβης στη χώρα αν η τελευταία αποφασίσει να ζητήσει να μπει στο ΝΑΤΟ.

«Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη έχει κάθε δικαίωμα να μπει ή να μην μπει στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Ρώσος πρέσβης στη Βοσνία Ιγκόρ Καλμπούκοφ, προειδοποιώντας παράλληλα πως η Μόσας έχει το δικαίωμα να απαντήσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Αν η Βοσνία αποφασίσει να γίνει μέλος της συμμαχίας, υπάρχει ένα εσωτερικό ζήτημα. Η δική μας απάντηση είναι ένα διαφορετικό ζήτημα. Το παράδειγμα της Ουκρανίας δείχνει τι μπορούν να περιμένουν. Αν υπάρξει οποιαδήποτε απειλή, θα απαντήσουμε» ανέφερε ο πρέσβης μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Καλμπούκοφ, η Δύση αποτελεί την πρώτη απειλή για την ασφάλεια της Βοσνίας, ισχυριζόμενη ότι η Ρωσία «δήθεν προετοιμάζει κάποιο σχέδιο». «Δεν έχουμε σχέδια. Θα απαντήσουμε αναλύοντας τη στρατηγική και γεωπολιτική κατάσταση» τόνισε ο πρέσβης.

Το να γίνει η Βοσνία μέλος του ΝΑΤΟ είναι βέβαια κάτι που δεν τίθεται στην ημερήσια διάταξη, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο χάσμα απόψεων εντός της χώρας για το συγκεκριμένο θέμα, υπογράμμισε ο πρέσβης.


πηγη 

Back to top button