breaking newsΆποψη

Γ. Τράγκας: Ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι αποδεκτός στον κόσμο, κι όχι εθνοτερμίτης!

Guardian 

 

”Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και θα ζήσει. Δεν ξέρω που θα φθάσει ο Ερντογάν αλλά όσα λέει και κάνει είναι εκτός διεθνούς δικαίου και της Συνθήκης της Λωζάνης.

Image result for ελληνικη σημαια μνημονιο

Για να αλλάξει όσα αποδέχθηκε το κεμαλικό καθεστώς μετά την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πρέπει να κάνει πόλεμο.

Πρέπει οι δυναμεις της εποχής μας να αποδεχθούν ότι είναι τόσο δυνατός και τόσο πολύτιμος ως σύμμαχος ώστε πρέπει να του τα δώσουν πίσω, υποχρεώνοντας την Ελλάδα να παραχωρήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Είναι ένας ηγέτης σε διαταραχή και επιθυμεί να γίνει ο θεός των Τούρκων. Τον βλέπουμε να κάθεται μπροστά στην τηλεόραση με χάρτη που ενώνει την Τουρκία με την Λιβύη. Το θέμα είναι με ποια κυβέρνηση της Λιβύης έκανε αυτή την συμφωνία ο Ερντογάν. Στέλνει drones στην Κύπρο για να προκαλέσει θερμό επεισόδιο και να εμπλακεί η Ελλάδα. Μαθαίνω από διπλωματικές πηγές του CRASH ότι η Μέρκελ πιέζει τον Μακρόν να κάνει στην μπάντα. Όλα αυτά μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ στον Ερντογάν. Εύχομαι ο Κυριάκος να είναι ανώτερος όλων των περιστάσεων.

Ακούγονται πολλά ονόματα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αρχές Φεβρουαρίου θα το ανακοινώσει ο Μητσοτάκης. Ο Προκόπης φεύγει οριστικά αφού εξυπηρέτησε το μνημόνιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψήφιοι σύμφωνα με τις εφημερίδες είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, ο Λουκάς Παπαδήμος, η Άννα Διαμαντοπούλου αλλά υπάρχει η πιθανότητα να ανατριχιάσει η χώρα ακούγοντας ότι «παίζει» να δούμε τον Κώστα Σημίτη ή τον Γιώργο Παπανδρέου ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να μην είναι άκαπνος στην πολιτική σκηνή, να έχει εμπειρία, να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά να είναι αποδεκτός στον κόσμο κι όχι εθνοτερμίτης!

Τα προσόντα τα έχει ο Καραμανλής και ο Σαμαράς. Κάποτε είπα στον Καραμανλή -που έχει κάνει λάθη- ότι αρνούμαι να τον δω συνταξιούχο στη Ραφήνα να κάνει περιπάτους. Ο Σαμαράς είναι πατριώτης. Δεν πρέπει να μπει στην Προεδρία της Δημοκρατίας κάποιος που ήταν υπάλληλος του Σόρος, που πήρε μίζες από φαρμακευτικές εταιρείες ή πήγε στο Καστελόριζο και μας έφερε το ΔΝΤ και τους Γερμανούς.

Το βιβλίο του Παπαχελά για τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη μάλλον «έκαψε» την υποψηφιότητα Σαμαρά. Ο Καραμανλής άργησε να μιλήσει αλλά είναι ο καλύτερος. Όλοι κάνουν λάθη αλλά αυτοί οι δύο απέφυγαν να λειτουργήσουν εις βάρος του εθνικού συμφέροντος. Ο Σαμαράς έδειξε τα «δόντια» του όταν μίλησε για “λαθρομετανάστες” και ασύμμετρη απειλή.

Οι 20 δικοί του βουλευτές μέσα στη ΝΔ δεν θα ψηφίσουν άλλον. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το όνομα Καραμανλής δεν ψιθυρίζεται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει τον Παυλόπουλο.

Εφιστώ την προσοχή στην κυβέρνηση. Πρέπει να πάμε στον ΟΗΕ να κηρύξουμε ΑΟΖ με την Κύπρο, δεν φθάνει η ΕΕ να λέει άκυρη την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Να προστατέψουμε τα νησιά μας. Αυτή την στιγμή 40.000 μετανάστες ζητούν άσυλο. Σφραγίστε τον Έβρο. Μην εμπιστεύεστε τους Γερμανούς κ. Μητσοτάκη.

Δεν αποκλείεται ο πόλεμος να ξεκινήσει από την Κύπρο. Αν κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους Τούρκους εμείς θα χάσουμε. Ο Ερντογάν είναι δόλιος και φασίστας. Λέει συνεχώς στους Αμερικανούς ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη. Η Κύπρος δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αν την βοηθήσει η Ελλάδα, τότε θα «χτυπήσει» η Τουρκία.”

crashonline

Back to top button