breaking newsΕλλάδα

O Β.Πoύτιv εξoυσιoδότnσε πυρnvικό πλnγμα κατά του ΝATΟ….(Mεταξυ των στoxων εivαι και η Eλλαδα;)

Με τις παπαριες του Μητσοτακη ολα μπορουν να συμβουν….

Ακομη και να αναγκασει τους Ρωσους να χτυπησουν Ελληνικους στοχους…

Διαβαστε γιατι…

ΝΑΤΟ: “O Πούτιν μπορεί να χτυπήσει χώρα μέλος της Συμμαχίας”

Την αρχή έκανε η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας η οποία ανέφερε ότι “υπάρχουν φόβοι πως ο Πούτιν δεν φοβάται πλέον να επιτεθεί σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ”.

Στη συνέχεια το ΝΑΤΟ ενεργοποίησε για πρώτη φορά στην Ιστορία του την Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης που αριθμεί 40.000 στρατιώτες.

Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ Στρατηγός Τοντ Γούλτερς ενεργοποίησε την πολυεθνική δύναμη που αποτελείται από χερσαίες, αεροπορικές, ναυτικές και ειδικές δυνάμεις επιχειρήσεων που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα για να υποστηρίξουν την Ατλαντική Συμμαχία.

Ενεργοποιήθηκε η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης

«Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή και η πρώτη φορά που η Συμμαχία ενεργοποιεί αυτές τις δυνάμεις υψηλής ετοιμότητας σε αποτρεπτικό και αμυντικό ρόλο.

Ο Στρατηγός Γούλτερς είπε σε δήλωσή του:

«Αυτά τα αποτρεπτικά μέτρα είναι συνετά και ενισχύουν την ταχύτητα, την ανταπόκριση και την ικανότητά μας να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε το ένα δισεκατομμύριο πολίτες που ορκιστήκαμε να προστατεύσουμε».

Τί είπε ο Στόλντεμπεργκ για το Άρθρο 5 και οπλισμό στην Ουκρανία

Στη συνέχεια ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλντεμπεργκ, ανέφερε ότι “οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να ενεργοποιήσουν το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ” ρίχνοντας και άλλο “λάδι” στη φωτιά.

Ο Γενς Στόλεμπεργκ ανακοίνωσε πως οι νατοϊκές χώρες θα παραχωρήσουν σύγχρονο οπλισμό στην Ουκρανία που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύγχρονα αντιαεροπορικά όπλα.

Πιθανότατα θα πρόκειται για Stinger MANPADS.

“Έχουμε πάνω από 100 αεροσκάφη σε ετοιμότητα σε 30 διαφορετικά σημεία, πάνω από 120 πλοία από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι τη Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένων και τριών στολίσκων με αεροπλανοφόρα’ τόνισε.

Τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει διαταράξει την ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο, παρά τις προειδοποιήσεις και τις προσπάθειες διπλωματικής λύσης εδώ και μήνες, ο Στόλτενμπεργκ είπε:

«Η Ρωσία είναι η μόνη υπεύθυνη για την κατοχή».

Ο Στόλτενμπεργκ επανέλαβε την υποστήριξη της Συμμαχίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καλώντας τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως την στρατιωτική της δράση.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ακόμα ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, η πρώτη ως επιτιθέμενη και η δεύτερη ως συνεργός στην απρόκλητη επίθεση στην Ουκρανία.

«Στόχος της Μόσχας είναι να εγκαθιδρύσει δική της κυβέρνηση στο Κίεβο» είπε ακόμη.

“Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα γι’ αυτό τον πόλεμο” ξεκαθάρισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι πολίτες πρέπει “να γνωρίζουν ότι η χώρα τους δεν θα γίνει ούτε πιο ασφαλής ούτε πιο σεβαστή έπειτα από αυτή την πράξη”.

Οι δυνάμεις του NATO ενισχύονται σε όλη την ανατολική πτέρυγα, από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι τη Μεσόγειο, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι “η Συμμαχία των 30 χωρών θα υπερασπιστεί «κάθε ίντσα» της νατοϊκής επικράτειας, εάν αυτή προσβληθεί”.

«Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης» ανέφεραν οι 30 ηγέτες σε κοινή δήλωσή τους.

«Πραγματοποιούμε τώρα σημαντικές πρόσθετες αμυντικές αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας».

«Αναπτύσσουμε σημαντικό αριθμό επιπλέον δυνάμεων στο ανατολικό μέρος της Συμμαχίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω πληροφορίες.

“Η ειρήνη στην ήπειρό μας έχει κλονιστεί”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη Τύπου.

“Η Ρωσία χρησιμοποιεί βία για να προσπαθήσει να ξαναγράψει την ιστορία και να αρνηθεί στην Ουκρανία την ελεύθερη και ανεξάρτητη πορεία της”.

“Δεν σχεδιάζουμε να στείλουμε στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Αυτό που κάνουμε είναι αμυντικό”, δήλωσε.

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να δημιουργήσει δομές ομάδων μάχης, όπως έχει ήδη στις χώρες της Βαλτικής, για τις χώρες στην ανατολική πλευρά του, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Ιβάν Κόρκοκ, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή θα περιλαμβάνει και τη Σλοβακία.

“Η μονάδα θα αποτελείται από χώρες που βρίσκονται γεωγραφικά κοντά μας. Θα πρόκειται για μερικές εκατοντάδες στρατιώτες, οι οποίοι θα έρθουν με εξοπλισμό που δεν διαθέτουμε και ο οποίος θα αυξήσει σημαντικά την ικανότητά μας να υπερασπιστούμε τη χώρα μας”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας Γιάροσλαβ Ναντ.

Το ΝΑΤΟ ανέφερε νωρίτερα ότι αποφάσισε “να λάβει πρόσθετα μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας σε ολόκληρη τη συμμαχία”, αλλά τα μέτρα του ήταν “προληπτικά, αναλογικά και μη κλιμακούμενα”.

“Πρόκειται για μια σκόπιμη, εν ψυχρώ και από καιρό σχεδιασμένη εισβολή”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

“Η αδικαιολόγητη, απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία θέτει σε κίνδυνο αμέτρητες αθώες ζωές με αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις”.

“Πρέπει να ανταποκριθούμε με αποφασιστικότητα και ακόμη ισχυρότερη ενότητα”, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

 

 

πηγη

Back to top button