breaking news

Φωτογραφίες φέρεται να απεικονίζουν μεταφορά όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη (Video)

Φωτογραφίες από τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης τουρκικής παραγωγής, παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, τα οποία φέρεται να έφτασαν τον Μάιο του 2019 στο λιμάνι της Τρίπολης.

 

Στρατιωτική ενίσχυση στη Λιβύη υποστηρίζει ο Alpha ότι δόθηκε από την Τουρκία παρουσιάζοντας φωτογραφίες και συνδέοντας την ενέργεια αυτή με την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για τα θαλάσσια σύνορα, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις των διπλωματικών πηγών της Αθήνας, νωρίτερα την Πέμπτη.

Ο Alpha έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τη διάρκεια της παράδοσης τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων στο λιμάνι της Τρίπολης, από τουρκικό πλοίο, με όνομα AMAZON. Πρόκειται για οχήματα, όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ,  κατασκευασμένα το 2018, που παραδόθηκαν στην κυβέρνηση Σαράτζ τον Μάιο του 2018.

Στις φωτογραφίες παρουσιάζονται όπλα εσωτερικής παραγωγής και σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τις φωτογραφίες φαίνονται σημεία του λιμανιού της Τρίπολης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των φωτογραφιών.

Στη συνέχεια, το ρεπορτάζ υπενθύμισε ότι τον Νοέμβριο του 2018, ο Χουλουσί Ακάρ, είχε επισκεφθεί την Λιβύη και είχε δηλώσει:

«Αν η Τουρκία υπογράψει με τη Λιβύη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ, θα ορθωθεί τουρκική ασπίδα απέναντι στην γραμμή κατοχής που εκτείνεται από τη Νότια Κύπρο έως την Ελλάδα».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε λίγους μήνες μετά ότι «θα κινητοποιήσουμε όλες τις υποδομές, θα σταθούμε δίπλα στους Λιβύους ακολούθους».

topontiki
Back to top button