Ελλάδα

Πετoυν τα Aμερικαvικα oπλα και τρεxoυν να σωθoυv oι Oυκραvoi….

Καταστράφηκαν όλες οι ουκρανικές επιθετικές αιχμές στο Ντονμπάς (περιφέρειες Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ) και πλέον οι Ουκρανοί περνούν και εδώ στην άμυνα, καθώς έχει πλήρως εξαντληθεί η ορμή τους, καθώς υπέστησαν σαρωτικά πλήγματα στην περιοχή Avdiivka που αποτέλεσε τον τάφο των ουκρανικών φιλοδοξιών….



Οι Ρώσοι πλέον έχουν αλλάξει τακτική: Κτυπούν πρώτα τα μετόπισθεν, τις θέσεις διοίκησης και τις αποθήκες όπλων και πυρομαχικών και εν συνεχεία εκδηλώνουν επιθέσεις, οπότε οι μονάδες στερούνται διοίκησης και και λογιστικής υποστήριξης.

Ετσι κτυπήθηκαν δύο ουκρανικές θέσεις διοίκησης στις περιοχές Dvurechnoye, Glushkovka στην περιοχή του περιοχή Χάρκοβο, καθώς και 72 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός σε 179 περιοχές.

Καταστράφηκαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές του Figolevka στο Χάρκοβο και Artyomovsk, Petrivske στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ

Στην περιοχή του Ingulets και στην περιοχή Dnepropetrovsk καταστράφηκαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.

Κτυπήθηκαν ακόμα πέντε σημεία προσωρινής ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Kramatorsk, Seversk, Kirovsk του Ντονέτσκ.

Το αποτέλεσμα ήταν όταν εκτοξεύθηκαν οι ρωσικές επιθέσεις, στις οποίες ηγήθηκαν δύο λόχοι Τσετσένων, μεταξύ των οποίων και οι γιοι του Ρ.Καντίροφ, τα μεν πυρομαχικά των Ουκρανών γρήγορα εξαντλήθηκαν και όταν ζητήθηκαν διαταγές συντεταγμένης υποχώρησης, τα διοικητήρια είχαν καεί μαζί με τα επιτελεία τους!

Ετράπησαν σε φυγή αφήνοντας πίσω πάνω από 100 νεκρούς! Και παντού αμερικανικός εξοπλισμός:

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η εύκολη καταστροφή στην Berkhovka ενός αμερικανικού ραντάρ αντι-πυροβολικού AN / TPQ-36, το οποίο υποτίθεται ότι έχει ειδικές διαμορφώσεις αποφυγής πληγμάτων με παύση εκπομπής, αλλαγή θέσης κλπ. αλλά φαίνεται ότι τίποτα πλέον δεν σώζεται από τα αιωρούμενα πυρομαχικά ή drone attack: Ένα ρωσικό Lancet-1 των 5.000 δολ. στην μαζική φάση παραγωγής του (με κεφαλή μόλις 1 κιλού και ακτίνα δράσης 40 χλμ.) ήταν αρκετό για να καταστρέψει το AN/TPQ-36 των εκατομμυρίων δολαρίων!

Άλλο ένα κλασικό αντιαεροπορικό ραντάρ ST-68UM καταστράφηκε με τον ίδιο τρόπο στην περιοχή Nikanorovka στο Ντονιέτσκ.

Κατά την φάση της προέλασης μιας ίλης ρωσικών αρμάτων Τ-72ΒΜ, ένα εξοπλισμένο με ρουκέτες ελικόπτερο Mil Mi-8 της ουκρανικής Αεροπορίας επιχείρησε να κτυπήσει τα προελαύοντα άρματα, αλλά εντοπίστηκε και καταρρίφθηκε από α/α Pantsir S.1 στην περιοχή του οικισμού Terny της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής είχαν καταστραφεί 12 ουκρανικά UAV.

Oι Ουκρανοί μετά την καράρριψη του ελικοπτέρου επιχείρησαν να απαντήσουν με βολές αμερικανικών MLRS, χωρίς αποτέλεσμα, όμως Στην περιοχή του οικισμού Novomikhailovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, αναχαιτίστηκαν τρία βλήματα του συστήματος MLRS Alder.

Δυο εκτοξευτές MLRS καταστράφηκαν από UAV Lancet-3 την βαριά έκδοση, με κεφαλή 3 κιλών και ακτίνα δράσης 120 χλμ.

Πλέον ξεκινά η επιχείρηση ανακατάληψης της Λίμαν και του Ιζίουμ για τις οποίες έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100.000 προσωπικό.

Οι Ρώσοι λένε ότι θα έχουν απελευθερωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και ταυτοχρόνως θα έχουν μπει στο Χάρκοβο μέχρι το νέο έτος.


πηγη

Back to top button