breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ελάχιστοι θάνατοι προήλθαν από πνιγμό – Οι υπόλοιποι προέρχονται από ανακοπή καρδιάς μέσα στη θάλασσα

Με πάνω από 15.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, η Ελλάδα διατηρεί το θλιβερό ρεκόρ πνιγμών στις ακτές της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με περίπου 340 νεκρούς κάθε χρόνο.

Ήδη, το φετινό καλοκαίρι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς σε ολόκληρη τη χώρα, τον Ιούνιο, καταγράφηκαν 39 πνιγμοί, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA.

«Πρέπει να προσέχουμε να μην ανοιγόμαστε στα βαθιά και ειδικά οι μεγάλοι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας, για να μπορέσουμε να δώσουμε αμέσως τις πρώτες βοήθειες», λένε οι ναυαγοσώστες.

«Μαύρο» ρεκόρ στους πνιγμούς
Ο κίνδυνος πνιγμού σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με χιλιόμετρα ακτογραμμής, ελλοχεύει ανά πασά στιγμή. Ωστόσο, το καλοκαίρι που διανύουμε καταγράφεται «μαύρο» ρεκόρ στη χώρα.

Συγκεκριμένα, τον φετινό Ιούνιο έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό 39 άνθρωποι, ενώ τον Ιούλιο ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 151.

Μόνο προχθές, Δευτέρα (1/8) έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό έως; τώρα να φτάνει στους 193 πνιγμούς.

Ο αριθμός των νεκρών από πνιγμό ήταν τεράστιος και την περσινή χρονιά, με 239 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Το θέμα που προκύπτει είναι το εξής: Πως γίνεται τα προηγούμενα χρόνια να μην υπήρχε ούτε κατά διάνοια τέτοιος αριθμός ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην θάλασσα και ξαφνικά έπειτα από την περίοδο των υποχρεωτικών εμβολιασμών να πεθαίνουν συνεχώς άνθρωποι σε όλα τα σημεία που επισκέπτονται στην καθημερινότητα τους.

Φυσικά προβληματίζει ο τεράστιος αριθμός πνιγμών που μπορεί να προήλθαν από ανακοπή καρδιάς μέσα στη θάλασσα.

Back to top button