breaking newsΔιεθνή

Έκλεισε ο ουρανός στην Αγία Πετρούπολη λόγω ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

 

Ο ουρανός πάνω από την Αγία Πετρούπολη κοντά στο αεροδρόμιο Pulkovo έκλεισε λόγω άγνωστου αντικειμένου, μεταδίδει το Ria Novosti.

Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη ανέστειλε προσωρινά όλες τις πτήσεις του την Τρίτη, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα και με το Reuters, εν μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης για αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο, (drone) πάνω από την πόλη.

“Ένα άγνωστο αντικείμενο πετά κοντά στο αεροδρόμιο Pulkovo. Ο ουρανός είναι κλειστός, οι πτήσεις και οι προσγειώσεις αεροσκαφών έχουν σταματήσει”, είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.Σύμφωνα με πηγή του RIA Novosti που επικαλείται τηλεγράφημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών, οι περιορισμοί ισχύουν μέχρι τις 13:20 ώρα Μόσχας.

Τα αεροπλάνα γυρίζουν πίσω:

Η τοπική κυβέρνηση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας ανέφερε στο επίσημο κανάλι της στο Telegram ότι διέκοψε όλες τις πτήσεις στο αεροδρόμιο μέχρι τις 12:00 τοπική ώρα (09:00 GMT), χωρίς να εξηγήσει γιατί.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, από την πλευρά του, μετέδωσε ότι ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων (124 μίλια) από το Πούλκοβο είχε κλείσει, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Ανεπιβεβαίωτη αναφορά μέσων ενημέρωσης από το διαδικτυακό ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Baza ανέφερε ότι ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο εντοπίστηκε στον ουρανό και ότι μαχητικά αεροσκάφη είχαν αποσταλεί για έρευνα.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως αυτή την αναφορά.

Δεδομένα από τον ιστότοπο Flight Radar έδειξαν έναν αριθμό εσωτερικών πτήσεων με προορισμό την Αγία Πετρούπολη και επιστρέφουν στους προορισμούς τους, ενώ το κλείσιμο του εναέριου χώρου φάνηκε να επηρεάζει επίσης τις πτήσεις στη διαδρομή προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος απαιτεί αεροπλάνα να πετούν πάνω από την Αγία Πετρούπολη. 

 

el.gr

Back to top button