Διεθνή

Ο Πάπας δέχθηκε στο Βατικανό τον Σταυροφόρο του τον Ζελένσκι. Από τη Ρώμη ζήτησε όπλα και από τον Πάπα ειρήνη καθόλου διπρόσωπος.Το Βατικανό και με τους ναζί στον Β Παγκόσμιο τα είχε βρει!

Ο Πάπας δέχθηκε στο Βατικανό τον Σταυροφόρο του τον Ζελένσκι. Από τη Ρώμη ζήτησε όπλα και από τον Πάπα ειρήνη καθόλου διπρόσωπος.Το Βατικανό και με τους ναζί στον Β Παγκόσμιο τα είχε βρει.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε σήμερα στο Βατικανό τον Σταυροφόρο του της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μετά από τόσους διωγμούς κατά των Ορθοδόξων της Ουκρανίας απορώ πως δεν τον παρασημοφόρησε. Το Βατικανό με τους ναζί και στον Β Παγκόσμιο είχε αγαστή συνεργασία…Ενώ το Opus Dei ποτέ δεν σταμάτησε τη δράση του.
Ο Ποντίφικας δέχθηκε σε ακρόαση στο Βατικανό το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαΐου, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο πάπας συναντά τον Ουκρανό Πρόεδρο, η πρώτη χρονολογείται στις 8 Φεβρουαρίου 2020.
Αν και ο Volodymyr Zelenski ήρθε στη Ρώμη στην Ιταλία για να ζητήσει στρατιωτική υποστήριξη για να πολεμήσει τη Ρωσία, συναντήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας με τον Ιταλό Πρόεδρο, Sergio Mattarella, και την Πρωθυπουργό, Giorgia Meloni πήγε και στο Βατικανό για να συζητήσει για .. ειρήνη. Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Και πολέμαρχος Χολιγουντιανός και ειρηνοποιός….

Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε γύρω στις 16:10 στο Βατικανό, ντυμένος με πολιτικά ρούχα, με απλό γκρι παντελόνι και μαύρο στρατιωτικό πουλόβερ, του έχει μείνει από σκηνές σε έργα που έπαιζε τον Υπερήρωα... Οι δύο άνδρες μίλησαν μεταξύ τους για 45 λεπτά. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα», είπε εξαρχής ο Ζελένσκι, προσθέτοντας: «Σας ευχαριστώ για αυτήν την επίσκεψη». Ο Volodymyr Zelensky έγινε αμέσως δεκτός από τον Επίσκοπο Gallagher, Γραμματέα της Αγίας Έδρας για τις σχέσεις με τα κράτη.
Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε από την αίθουσα Τύπου της Αγίας Έδρας μετά τη συνάντηση «εστίασαν πρώτα από όλα στον τρέχοντα πόλεμο στην Ουκρανία και στις έκτακτες καταστάσεις που σχετίζονται με αυτόν, ιδίως σε εκείνες της ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και στην ανάγκη συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης».
«Η ευκαιρία ήταν επίσης ευνοϊκή για να συζητηθούν μια σειρά διμερών ζητημάτων, ιδιαίτερα όσον αφορά τη ζωή της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα», προστίθεται στην ανακοίνωση. Αυτή είναι η ταμπακιέρα.. Ο Ουνιτισμός και το μέλλον του να μην πάει χαμένος τόσος πόλεμος. Κι ας κάνει ο Οικουμενικός ότι δεν καταλαβαίνει με ποιον πηγαίνει.
Κατά την ανταλλαγή δώρων, ο Φραγκίσκος πρόσφερε συγκεκριμένα ένα μικρό χάλκινο γλυπτό, που αντιπροσώπευε ένα κλαδί ελιάς σύμβολο της ειρήνης. Άρμοζε στην περίπτωση αιματοκύλισε τη χώρα του για το βίτσιο Βατικανού, Γερμανίας, ΕΕ, ΗΠΑ δεν άξιζε κλάδο ελαίας ως και ο Ερντογάν έτσι βάπτιζε τις πολεμικές επιχειρήσεις του στην εισβολή του στη Β Συρία. Ο ηθοποιός του έφερε μια εικόνα της Παναγίας φιλοτεχνημένη με τα υπολείμματα ενός αλεξίσφαιρου γιλέκου… καθόλου υβριστικό performance
Οι δύο άνδρες έχουν ήδη μιλήσει αρκετές φορές στο τηλέφωνο…σαλιαρίσματα.. Η πρώτη έκκληση χρονολογείται από τις 26 Φεβρουαρίου 2022, δύο ημέρες μετά την είσοδο των ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας, ο Φραγκίσκος εξέφρασε στη συνέχεια τη βαθιά του θλίψη για τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στη χώρα. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στο Twitter, έγραψε στη συνέχεια για να ευχαριστήσει τον Πάπα που προσευχήθηκε για ειρήνη στην Ουκρανία και για εκεχειρία. «Ο ουκρανικός λαός αισθάνεται την πνευματική υποστήριξη της Αυτού Αγιότητάς του», υπογράμμισε ο Volodymyr Zelenksy… ευσεβής με τα όλα του…..θρησκευτικός καθωσπρεπισμός α΄γραμμής. Αλλού το παίζει ύαινα κι αλλού γατάκι.
Ένα μήνα αργότερα, στις 22 Μαρτίου, άλλο ένα τηλεφώνημα πριν από ένα άλλο στις 12 Αυγούστου. Ο Volodymyr Zelenksy, κάθε φορά, το ανέβαζε στο Twitter, καθιστώντας σαφές ότι θα καλωσόριζε τον μεσολαβητικό ρόλο της Αγίας Έδρας για τον και καλά τερματισμό των εχθροπραξιών.
Πριν την επίσκεψη του Volodymyr Zelensky είχε πρόσφατα προηγηθεί εκείνη του Ουκρανού πρωθυπουργού στο Βατικανό, Denys Shmyhal, που έγινε δεκτή από τον Φραγκίσκο στις 27 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της μισής ώρας συνάντησης, ο αρχηγός της κυβέρνησης ζήτησε τη βοήθεια του Πάπα για την επιστροφή των παιδιών της Ουκρανίας που βρίσκονται αναγκαστικά στη Ρωσία και τη στήριξή του για τη συνέχιση των διαδρόμων εξαγωγής σιτηρών. Τα παιδιά προφανώς έπρεπε να παραδοθούν στο Βατικανό που είναι πρώτο σε παιδεραστία.

Ο Πάπας έδωσε την απάντησή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην Ουγγαρία, λέγοντας ότι η Αγία Έδρα είχε ήδη ενεργήσει ως ενδιάμεσος σε ορισμένες καταστάσεις ανταλλαγής κρατουμένων και ότι ήταν «έτοιμος να κάνει περισσότερα γιατί είναι δίκαιο». «Είναι θέμα ανθρωπιάς», είχε πει…. ο Φτωχούλης του Θεού..

dimpenews.com

Back to top button