breaking newsΔιεθνή

Η Αυστρία παίρνει μέτρα ενάντια στις τουρκικές πολιτικές οργανώσεις – Η Ελλάδα ;

 

Οι Γκρίζοι Λύκοι δείχνουν την απειλή που αποτελούν οι τουρκικές ομάδες στην Ευρώπη

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 15 Ιουλίου τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου κέντρου για την έρευνα και τεκμηρίωση των δραστηριοτήτων του «πολιτικού Ισλάμ».

Η υπουργός ένταξης της Αυστρίας Σουζάνα Ραάμπ, και μέλος του συντηρητικού κυβερνώντος λαϊκού κόμματος της Αυστρίας δήλωσε στη συνέντευξή της στο κανάλι ZDF στις 27 Ιουλίου ότι η αυστριακή κυβέρνηση γνωρίζει ότι υπάρχουν ομάδες στην Αυστρία που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό Και ειδικότερα από την Τουρκία το Κατάρ και άλλες χώρες και είπε ότι η κυβέρνηση της προτίθεται να αντιμετωπίσει αυτές τις οργανώσεις.

Σύμφωνα με την Ραάμπ, θα συσταθεί ένα κέντρο με πέντε έως επτά εμπειρογνώμονες που θα διευθύνετε ανεξάρτητα από τον διευθυντή του νέου αυτού κέντρου. Το ταμείο θα εδρεύει στη Βιέννη και θα συνοδεύεται επίσης από ένα επιστημονικό συμβουλευτικό συμβούλιο.
…….

Η ανακοίνωση ακολούθησε τις επιθέσεις από ομάδες που συνδέονται με τους Γκρίζους Λύκους, … , που συνδέονται με το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης (MHP) – σε μια διαδήλωση τον Ιούνιο που διοργάνωσαν αριστεροί Αυστριακοί, Κούρδοι και Τούρκοι.

…………..

Η αυστριακή κυβέρνηση και πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι αυτό που θεωρείται πολιτικό Ισλάμ αποτελεί αυξανόμενη απειλή για τις ευρωπαϊκές χώρες και ελπίζει ότι το νέο κέντρο θα παρουσιάσει μια θετική εικόνα που μπορεί να εφαρμοστεί αργότερα σε ολόκληρη την Ευρώπη για την καταπολέμηση εξτρεμιστικών ομάδων.

Η Νίνα Σουλτς μία ερευνήτρια στο πολιτικό Ισλάμ,σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό ZDF ανέφερε πως είναι χαρούμενη με την απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να συστήσει το ερευνητικό κέντρο, προσθέτοντας πώς ο κίνδυνος από τέτοιου είδους οργανώσεις, απαιτεί ένα τέτοιο κέντρο.

Ο Σουλτς είπε ότι το πολιτικό Ισλάμ στην Ευρώπη, και ειδικότερα στην Αυστρία, επιδιώκει την αναδιάρθρωση της κοινωνίας και του κράτους σύμφωνα με το θρησκευτικό της όραμα.

Από την άλλη μεριά, ο  πρόεδρος του Γενικού Συντονιστικού Συμβουλίου Ισλαμικών Ιδρυμάτων και Ενώσεων στην Αυστρία (IGGiÖ), Ümit Vural, δήλωσε ότι η συνεργασία με αυτό το ερευνητικό κέντρο είναι “παράλογη”.

Η IGGiÖ παρουσιάζεται ως ανεξάρτητο ίδρυμα και είχε περίπου 45.000 εγγεγραμμένα μέλη στην Αυστρία, που αποτελούν το 8% του συνολικού αριθμού των Μουσουλμάνων στην Αυστρία.

Ο Ρόναλντ Μπέλεκ, καθηγητής φιλοσοφίας και ιστορίας, δήλωσε στον αυστριακό ιστότοπο Humanistic Press Service ότι ο Vural θεωρείται εκπρόσωπος της Ισλαμικής Ένωσης, κατηγορείται ότι έχει σχέση με το κίνημα Millî Görüş και ως εκ τούτου έχει άμεση σχέση με την κυβερνών Τουρκικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και τους Γκρίζους Λύκους.

…………

«Στο πολιτικό Ισλάμ, η θρησκεία χρησιμεύει ως μέσο χειραγώγησης πιστών. Το πολιτικό Ισλάμ είναι εναντίον όλων μας και είναι πολύ πιο επικίνδυνο από οποιαδήποτε άλλη μορφή όπως αυτή του τζιχαντισμού και του Σαλαφισμού, επειδή είναι πολύ πιο ανεπαίσθητος. Παρουσιάζεται κάτω από το μανδύα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με στόχο τον έλεγχο και τη διείσδυση στους κύκλων λήψης αποφάσεων με το όνομα της θρησκείας», δήλωσε ο Khorshid στην εφημερίδα Der Standard.

……………

Η Τουρκία διαθέτει ένα δίκτυο οργανώσεων και πρακτόρων που είναι διασκορπισμένοι σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης και λειτουργεί τακτικά για να παρακολουθεί τους αντιπάλους και να συλλέγει τις πληροφορίες τους για να τους στείλει αργότερα στην Άγκυρα.

Οι γερμανικές εκθέσεις πληροφοριών επιβεβαίωσαν ότι η Τουρκία διαθέτει περίπου 8.000 πράκτορες για να κατασκοπεύει τους διαφωνούντες στη Γερμανία, συνεργαζόμενους με τα τζαμιά της Τουρκικής-Ισλαμικής Ένωσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (DİTİB), μιας από τις μεγαλύτερες ισλαμικές οργανώσεις της Γερμανίας.

 

Ahval  06/08/2020

tourkikanea.

Related Articles