Διεθνή

Η ευλογιά πιθήκων πρωτοεμφανίστηκε μετά από 40 χρόνια σε Λ Δ Κογκό όπου οι ΗΠΑ έχουν βιολογικά εργαστήρια. Μόνο σε μια επαρχία της φθινόπωρο-χειμώνας 2021 υπήρξαν σχεδόν 200 κρούσματα και πέθαναν 24 άνθρωποι από ευλογιά πιθήκων αλλά τότε η διεθνής κοινότητα δεν σήμανε συναγερμό!

La Province de Maniema, vu sur Google Maps

Πολλά τα ερωτήματα και οι αντιφάσεις για την επανεμφάνιση της ευλογιάς πιθήκων. Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό (RDC) που είναι υπό βέλγικη κηδεμονία εν αντιθέσει με το Κογκό που ανήκει στη γαλλική σφαίρα επιρροής η κυβέρνηση της επαρχίας της Maniema στα ανατολικά της χώρας επίσημα δήλωσε στις 9 Δεκέμβρη 2021 μια επιδημία  Monkeypox (ευλογιάς των πιθήκων) με 191 κρούσματα εκ των οποίων 24 νεκροί, καταγράφηκαν μετά τις 27 Σεπτέμβρη 2021. Το ξέσπασμα επιβεβαιώθηκε σε δείγματα που στάλθηκαν στο Εθνικό Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας. Ωστόσο η διεθνής κοινότητα ουδόλως θορυβήθηκε και μιντιακά αλλά και επιστημονικά δεν σήμανε τότε κανένας συναγερμός. Και ας ήταν αυτή η επάνοδος του ιού 40 χρόνια μετά. Συναγερμός σήμανε μόνο όταν εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Δύση και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές Μαΐου. Το πρώτο άτομο που εντοπίστηκε ταξίδεψε πρόσφατα στη Νιγηρία.

Μόνο σε μια επαρχία της RDC πέθαναν ο φθινόπωρο-χειμώνα 2021 24 άνθρωποι αλλά ούτε ο ΠΟΥ ούτε καμιά διεθνή υγειονομική αρχή δεν ανησύχησε. Αυτό έγινε από ρατσισμό είτε επειδή ο κόσμος είχε να διαχειριστεί το covid19; ή για άλλους λόγους;

Πάντως οι ΗΠΑ εκτός από τα 4 βιολογικά εργαστήρια που έχουν από την αιγίδα τους στη Νιγηρία κράτος από το οποίο μεταδόθηκε ο ιός στην Ευρώπη συνεργάζονται και με βιολογικά εργαστήρια στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό όπου πρωτοεμφανίστηκε μετά από 40 χρόνια ο ιός.

Η αμερικάνικη πρεσβεία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό αναφέρει πως το CDC εργάζεται στην πρωτεύουσα Κινσάσα έχει εργαστήριο-α για να παρέχει τη δημιουργία και τη λειτουργία εργαστηριακών και διαγνωστικών δικτύων για την επίτευξη μιας γενιάς χωρίς AIDS, HIV,φυματίωση κλπ.

Toν Μάιο ο ΠΟΥ ανακαλύπτει το πρόβλημα γενικά και δίνει και νούμερο και για Λ Δ Κογκό. Η ευλογιά των πιθήκων σκοτώνει 58, μολύνει πάνω από 1.200 στη ΛΔ Κονγκό από τον Ιανουάριο- Μάιο-20/5/22 (ΠΟΥ)

AIDS, Ebola, ευλογιά των πιθήκων φαίνεται πως η Αφρική είναι το μεγάλο πειραματικό εργαστήριο του κόσμου και σε υγειονομικό επίπεδο!!

dimpenews.com

Back to top button