breaking newsΕλλάδακοινωνία

Αν μας πάνε σε lockdown θα δούμε σκηνές Βελιγραδίου

 

Θα πρέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Διαχείριση Κρίσεων,  κ. Χαρδαλιάς να προσέξουν στο εξής πάρα πολύ τις κινήσεις τους αναφορικά με την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, για να μην ζήσουμε καταστάσεις όπως αυτές στο Βελιγράδι, που χιλιάδες Σέρβοι διαμαρτυρήθηκαν με έντονο τρόπο κατά της επιβολής νέων lockdown που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, για το Σαββατοκύριακο.

 

Και των Ελλήνων η υπομονή, έχει φτάσει στα όρια της από την αλλοπρόσαλλη και χαοτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ειδικά των κ.κ. Χαρδαλιά και Κικίλια σε σχέση με την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Χιλιάδες Σέρβοι πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες (7/7) το βράδυ μπροστά από το κτίριο της βουλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς μίλησε για γενικό lockdown το σαββατοκύριακο και την απαγόρευση, από αύριο (9/7), των συναθροίσεων πέραν των 5 ατόμων, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού…

Οι διαδηλωτές κρατώντας μόνο σερβικές σημαίες, φώναξαν συνθήματα κατά του Σέρβου προέδρου.

Μία ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της βουλής και να εισβάλει εντός του κτηρίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο κτήριο τους απώθησαν σπρώχνοντας τους προς την έξοδο.

Η νέα απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής (10/7) και θα διαρκέσει έως τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/7).

Αν λοιπόν και εδώ η κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή τοπικών lockdown ή ακόμα χειρότερα γενικό, θα αντιμετωπίσει την οργή του κόσμου που βλέπει στην πλειονότητα του να μην έχει ούτε γάλα για τα παιδιά του, όπως η ξενοδοχοϋπάλληλος από τη Ρόδο.

Η ανεργία που εκτινάσσεται ημέρα με την ημέρα καθώς τουριστικές μονάδες και καταστήματα εστίασης δεν ανοίγουν, ενώ επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα κλείνουν, δεν είναι απλά ένας αριθμός αλλά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που μένουν χωρίς εισόδημα και σε λίγο θα κατευθύνονται σε συσσίτια.

 

 

 

crashonline

Back to top button