Διεθνή

ΓΓ ΑΚΕΛ για πογκρόμ σε Λεμεσό: ”Η Κύπρος καταστράφηκε στο παρελθόν από μια φασιστική, φανατική μειοψηφία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί το ίδιο!”

Από την Πύλα στον Χλώρακα ως τη Λεμεσό η Κύπρος έχει μπει σε περίεργους ατραπούς…Η Κύπρος απειλείται και καπάκι και η σωτηρία …..Τριμερής στην Κύπρο.. Νετανιάχου και Μητσοτάκης στο νησί για πολιτική … ”συμπροσευχή”! Έλα να πάμε στο νησί…..

«Το ρατσιστικό πογκρόμ που διαπράχθηκε ψες στη Λεμεσό συνιστά ντροπή για τη χώρα και το κράτος, και θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες του τόπου μας», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο γενικό γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Όπως επισημαίνει για πογκρόμ σε Λεμεσό: ”Η Κύπρος καταστράφηκε στο παρελθόν από μια φασιστική, φανατική μειοψηφία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί το ίδιο!”

«Οι επιθέσεις σε ανυπεράσπιστους ξένους εργαζόμενους και στα υποστατικά τους, οι επιθέσεις ενάντια σε ανυποψίαστους πολίτες είναι θρασυδειλία και απανθρωπιά. Εξίσου καταδικαστέες είναι οι επιθέσεις σε εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης που βρίσκονταν στον χώρο….

Ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση οφείλουν να απαντήσουν στους πολίτες: θα συνεχίσουν να ανέχονται την ακροδεξιά βία έστω και για μια μέρα ακόμα; Κύριε Πρόεδρε είναι ευθύνη δική σας και της κυβέρνησής σας να προστατεύσετε τη ζωή και την περιουσία όλων των πολιτών….

Ο τόπος βρίσκεται σε οριακό σημείο και όλοι πρέπει να συναισθανθούν τι πραγματικά έχουμε ενώπιόν μας. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των πογκρόμ δεν εκφράζουν «θέσεις» ή «ανησυχίες» για το μεταναστευτικό, αλλά εκμεταλλεύονται και παραπληροφορούν χυδαία για το μεταναστευτικό, όπως κάνουν και θα κάνουν με κάθε άλλο ζήτημα. Δεν θέλουν ασφάλεια, αλλά απειλούν την ασφάλεια της χώρας και των κατοίκων της. Δεν πρόκειται απλώς για χουλιγκανισμό, αλλά για φασισμό που απειλεί τη δημοκρατία και τον κυπριακό λαό στο σύνολό του.

Το ρεζουμέ είναι αυτό….”Η Κύπρος καταστράφηκε στο παρελθόν από μια φασιστική, φανατική μειοψηφία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί το ίδιο. ….” Κι όμως έγινε…..κι αυτό μπορεί να είναι η θρυαλλίδα…

dimpenews.com

Back to top button