breaking newsΕλλάδα

Αυτό εννοούν οι Τούρκοι όταν αναφέρονται στην προστασία των χριστιανικών μνημείων

Αυτό εννοούν οι Τούρκοι όταν αναφέρονται στην προστασία των χριστιανικών θρησκευτικών μνημείων.Καταστρέφουν τα πρόσωπα των τοιχογραφιών και ιδιαίτερα τα μάτια, καθώς εκεί συγκεντρώνεται όλη η πνευματική δύναμη των αγίων μορφών. Απλά δεν αντέχουν να τα βλέπουν, ως γνήσιοι αντίχριστοι που είναι….

Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα άνοιξε ξανά τις πύλες του, αλλά η εικόνα που βλέπουν όσοι το επισκέπτονται είναι θλιβερή.

Η ιερά μονή, η οποία περιλαμβάνεται στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είχε κλείσει για εργασίες ενδυνάμωσης και επισκευής της τα τελευταία πέντε χρόνια. Άνοιξε πρόσφατα ξανά, ως μουσείο, με τους επισκέπτες να παρατηρούν πως υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές στις τοιχογραφίες.

Η καταστροφή είναι μεγάλη. Όλα τα πρόσωπα των τοιχογραφιών στα οποία θα μπορούσε να φθάσει κάποιος άνθρωπος έχουν κομματιαστεί, μουτζουρωθεί ή καλυφθεί. Ανέπαφα έχουν μείνει μόνο τα πρόσωπα των τοιχογραφιών που βρίσκονται στο ταβάνι του μοναστηριού.Image
Μάλιστα, ένας χρήστης στο Twitter ανέλαβε την ευθύνη για τις καταστροφές στις τοιχογραφίες, γράφοντας: «Ομολογώ έχω αναλάβει αυτό το ιερό καθήκον»!

ImageImage
Back to top button