breaking newsΕλλάδα

Διπλωματικό «Βατερλώ» για την Ελλάδα το ξεσάλωμα Ερντογάν και το τηλεφώνημα Τραμπ στον Μητσοτάκη

Όσο Ευρώπη και Αμερική δεν «τραβάνε το αυτί» του Ερντογάν και δεν επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία τόσο ο Τούρκος πρόεδρος και η κυβέρνηση του αποθρασύνονται. Προχθές ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Μάας άκουγε άβουλος τον Τσαβούσογλου να απειλεί την Ελλάδα ευθέως χωρίς καμία αντίδραση, ξεχνώντας ο Γερμανός ΥΠΕΞ ότι δεν είναι μόνο εκπρόσωπος της χώρας του αλλά και του συνόλου της Ευρώπης.

 

Την ίδια ώρα ο κ. Μπορέλ, ο αρμόδιος της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ και αυτός «χάιδευε τα αυτιά» της Τουρκίας και όπως αποκαλύφθηκε  ενστερνίζεται την άποψη των Τούρκων ότι «οι Έλληνες δεν είναι αξιόπιστοι».

Χθες προφανώς στο τηλεφώνημα του ο κ. Τραμπ και αυτός δεν τόλμησε να βάλει βέτο στις προκλητικές κινήσεις του Ερντογάν έναντι της χώρας μας. Έτσι η Τουρκία όχι μόνο δεν προχωρεί σε αποκλιμάκωση της έντασης αλλά εξακολουθεί με Navtex για το Orus Reis μέχρι (1/9) και αερομαχίες, να συντηρεί την επικινδυνότητα και την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου.

Η αδιαλλαξία πάντως του Ερντογάν οφείλεται και στην αδυναμία της ελληνικής διπλωματίας να πείσει Ευρώπη και ΗΠΑ ότι έχει το δίκιο με το μέρος της.

Οι δηλώσεις και από την γερμανική πλευρά αλλά και από τις ΗΠΑ μας βάζουν στο ίδιο «καζάνι» με τον θύτη καθώς ζητούν να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ‘να τα βρούμε’ μεταξύ μας.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία στήριξη προς την Ελλάδα και αυτό σημαίνει αφενός εθνικό διπλωματικό «Βατερλώ» και αφετέρου αν χρειαστεί θα πρέπει μόνοι μας και αβοήθητοι να υπερασπιστούμε τα πάτρια εδάφη και την εθνική μας κυριαρχία.

 

Crashonline.gr
Back to top button