breaking newsΕλλάδα

Εγκρίθηκαν 130 εκ.ευρώ για την Κατασκευή 3 Κλειστών Δομών …Σάμο, τη Λέρο και την Κω

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εκταμίευση 130 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των τριών κλειστών ελεγχόμενων κέντρων στη Σάμο, τη Λέρο και την Κω.

Η έγκριση από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης έγινε έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της προς το υπουργείο «χαιρετίζει τις προσπάθειες που κατέβαλε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την αντιμετώπιση της λαθρομεταναστευτικής κατάστασης στην Ελλάδα και αναγνωρίζει πλήρως την επείγουσα ανάγκη αυτής της οικονομικής υποστήριξης».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του ν. 4375/2016 στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο».

Σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις έχουν αναρτηθεί στο σάιτ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου www.migration.gov.gr

 

Το διαβάσαμε εδώ

Back to top button