breaking newsκοινωνία

Εμπαίζουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζoμένους – Αναβάλλεται ξανά η αποζημίωση ειδικού σκοπού

Την ώρα που η οικονομία βουλιάζει και χιλιάδες επιχειρήσεις οδεύουν στο κλείσιμο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο στήριξης, χωρίς να εφαρμόζει αυτά που υποτίθεται ότι ήδη υλοποιεί.

 

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, το γεγονός ότι άφησε για άλλον έναν μήνα απλήρωτους χιλιάδες εργαζομένους, τους οποίους υποτίθεται είχε φροντίσει να θέσει υπό την προστασία της μέσω του προγράμματος αναστολής των συμβάσεων και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ενώ οι αρχικές διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Εργασίας έκαναν λόγο για πληρωμή το διάστημα 10-12 Αυγούστου, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, η νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για πληρωμή το διάστημα 20-29 Αυγούστου.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς οι εργαζόμενοι έλαβαν στα τέλη Ιουλίου τα χρήματα που αντιστοιχούσαν για τον Ιούνιο.

Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ Γιώργος Χότζογλου εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία μέριμνα μέχρι στιγμής για την τύχη των εργαζομένων στον τουρισμό από το φθινόπωρο και έπειτα, καθώς εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων θα ολοκληρώσει την ούτως ή άλλως λειψή σεζόν στα τέλη Αυγούστου.

Όπως σημείωσε, «οι περισσότεροι εργαζόμενοι που θα στραφούν στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας θα φεύγουν άπραγοι, καθώς δεν θα έχουν συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό των ενσήμων», και απηύθυνε έκκληση για την υλοποίηση της δέσμευσης που είχαν λάβει οι εργαζόμενοι για τη μείωση από τα 100 στα 50 ένσημα, ώστε να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ Εν τω μεταξύ, σιγήν ιχθύος τηρεί το υπουργείο Εργασίας και για την καταγγελία εργαζομένων στον τουρισμό ότι επιχειρήσεις σπεύδουν να εκμεταλλευθούν την ασάφεια στις ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η καταβολή του 13ου και του 14ου μισθού.

dimokratianews
Back to top button