breaking newsΔιεθνή

«Η διεθνής κοινότητα σιώπησε όταν η Τουρκία έστελνε τζιχαντιστές στη Συρία και τώρα σιωπά για τη Λιβύη»

Sevgi001461 / pixaba

  Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία στρατολόγησης Σύριων μαχητών για τον πόλεμο στη Λιβύη συνεχίζεται ακόμη στα χέρια της τουρκικήςΜΙΤ, του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας και αυτού που αποκαλείται προσωρινή κυβέρνηση της Συρίας (έστω κι αν δεν ελέγχει τίποτε). Η πρόσληψη και μεταφορά μαχητών γίνεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι διεθνείς εκκλήσεις για τερματισμό τέτοιων πρακτικών.

 

Σύμφωνα με το γραφείο μέσων ενημέρωσης του SOHR, ο Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε ότι 120 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, εγκατέλειψαν τα στρατόπεδα εκτοπισμού στη βορειοδυτική Συρία ως αποτέλεσμα της κακής οικονομικής τους κατάστασης.

Έχουν εξαπατηθεί από τις φιλοτουρκικές φατρίες του Σουλεϊμάν Σάχ, του Σουλτάνου Μουράτ και της Λεγεώνας του Σάμ (Sham), καθώς τους είπαν ότι η αποστολή τους ήταν να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις πετρελαίου στο Κατάρ ως μέρος των εταιρειών ασφαλείας εκεί με μηνιαίο μισθό 3.000 δολαρίων. Κατά την άφιξή τους σε στρατόπεδα κατάρτισης στην Τουρκία, στην πραγματικότητα στάλθηκαν στη Λιβύη με μηνιαίο μισθό μόνο 2.000 $.

«Η Διεθνής Κοινότητα είχε σιωπήσει για την είσοδο δεκάδων χιλιάδων τζιχαντιστών στη Συρία μέχρι το 2014, και σήμερα σιωπά και για τη Λιβύη», πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Ο διευθυντής του SOHR σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων 2.500 από την Τυνησία, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Λιβύη μέσω του τουρκικού εδάφους νωρίτερα.

 

 

Freepen.gr
Back to top button