breaking newsΕλλάδα

Θεσσαλονίκη: Lockdown μετά τον Δεκαπενταύγουστο αν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού

 

 

Να «κλειδώσουν» μέσα όλη τη Θεσσαλονίκη προετοιμάζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι αν δεν περιοριστούν τα κρούσματα κορωνοϊού τις επόμενες μέρες.

Το ενδεχόμενο του lockdown έβαλαν στο τραπέζι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Συνολικά, στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί τις τρεις τελευταίες μέρες 107 κρούσματα, 47 την Τρίτη, 22 την Τετάρτη και 38 την Πέμπτη.

Αυτά, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Προβληματισμός υπήρξε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και για τον συνωστισμό που παρατηρείται στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας ενημέρωσαν από την πλευρά τους, Χαρδαλιά και Τσιόδρα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη αναφορικά με τον κορωνοϊό.

 

Pronews
Back to top button