breaking newsΕλλάδα

Κάτι δεν πάει καλά με την Σακελλαροπούλου: Χωρίς ελληνική σημαία το Προεδρικό Μέγαρο!!

 

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει αφήσει χωρίς το ιερό σύμβολο του έθνους μας τον αύλειο χώρο του Μεγάρου, σε αντίθεση με ό,τι έπρατταν όλοι οι προκάτοχοί της, το αυτονόητο δηλαδή. Ακόμα και στη γιορτή της Δημοκρατίας σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο δεν υπήρχε, προκαλώντας τα εύλογα ερωτήματα πολλών.

 

Σχετική επιστολή έστειλε χθες στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, όπου σημειώνει: «Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι από της ανάληψης από μέρους Σας των Καθηκόντων ως Προέδρου της Δημοκρατίας, προφανώς εκ παραδρομής λόγω αβλεψίας ή παράλειψης των συνεργατών Σας, η Σημαία της Ελλάδος λείπει από το Μέγαρο, αλλά και από τα γραφεία Σας».

«Ενδεικτικώς», συνεχίζει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «κατά τη δεξίωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου απουσίαζε η σημαία. Η σημαία έχει επιπλέον αφαιρεθεί από το Γραφείο Σας, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ έπειτα από επισκέψεις σε Εσάς διαφόρων αξιωματούχων».

Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο, «η παρουσία της Ελληνικής Σημαίας στο Προεδρικό Μέγαρο συνιστά πέρα από νομική υποχρέωση κυρίως ηθική κι εθνική επιταγή, καθώς αποτελεί το απόλυτο σύμβολο του Ελληνισμού, με αποτέλεσμα να κρίνεται περιττή κάθε προσπάθεια επιχειρηματολογίας προς τούτο. Ειδικά δε κατά την τρέχουσα χρονική συγκυρία, όπου η ανάγκη για την εξύψωση της εθνικής μας υπόστασης είναι πιο επιτακτική από ποτέ και η παρουσία ενός αρραγούς εθνικού μετώπου κρίνεται αναγκαία, θεωρώ αυτονόητη, κυρία Πρόεδρε, τη συναίνεσή σας στο παρόν αίτημα».

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν των παραπάνω ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης παρακαλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας «όπως μεριμνήσετε για την άμεση τοποθέτηση σε όλους τους χώρους -εσωτερικούς κι εξωτερικούς- του Προεδρικού Μεγάρου της Ελληνικής Σημαίας».

 

crashonline
Back to top button