breaking newsΚύπροςΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΥΠΡΟΣ-Αποκλειστική μαρτυρία στο ΣΙΓΜΑ νεαρού που τελικά δεν είχε COVID19 (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Για την περιπέτεια που έζησε ως ένας από τους 30 που ενώ αρχικά του ανακοινώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό  τελικά δεν ήταν, εξαιτίας του λάθους που έγινε στο Εργαστήριο, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο 23χρονος Γιούριαν που είχε φτάσει στην Κύπρο από την Ολλανδία.

Όπως ανέφερε, έφτασε στην Κύπρο με αρνητικό τεστ ωστόσο υποβλήθηκε σε τεστ και στο αεροδρόμιοΑρχικά, όπως είπε, δεν είχε ενημέρωση για το αποτέλεσμα και έφυγε από το αεροδρόμιο μεταβαίνοντας σε σπίτι συγγενών του στη Λεμεσό. 

Την επόμενη μέρα δέχθηκε τηλεφώνημα από το Υπουργείο Υγείας όπου και του ανέφεραν ότι το τεστ ήταν θετικό και του συνέστησαν να μείνει σε καραντίνα. 

Παράλληλα, τροχοδρομήθηκε η διαδικασία για να μεταφερθεί στο Παραλίμνι με ασθενοφόρο, χωρίς να του δώσουν περεταίρω εξηγήσεις, όπως ο ίδιος είπε. Όταν βρισκόταν εκεί ανέμενε τα αποτελέσματα του δεύτερου επαναληπτικού τεστ, όπως ανέφερε, το οποίο και ήταν αρνητικό. 

Μετά από αυτό, σημείωσε, δεν ήξερε πως θα επέστρεφε πίσω στη Λεμεσό καθώς δεν υπήρχε διευθέτηση από τις Αρχές. 

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον της ΚΔ γι΄ αυτό το λάθος, ανέφερε πως είναι κάτι που συζήτησε και με άλλους εκ των 30 ωστόσο δεν έχουν λάβει κάποια απόφαση. 

«Όταν δεν ξέρεις τι συμβαίνει είσαι φοβισμένος, δεν αισθάνεσαι καλά. Είμαστε από άλλη χώρα, θέλαμε εξηγήσεις τις οποίες δεν λάβαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Κίκης Κυριάκου, ο οποίος και φιλοξένησε τον Γιούριαν μαζί με την σύντροφό του που έφτασαν στην Κύπρο, ανέφερε πως όταν ειδοποιήθηκαν από το Υπουργείο ότι ο Γιούριαν ήταν αρνητικός πανικοβλήθηκαν. 

Η σύντροφός του Γιούριαν, παρά το γεγονός ότι ήταν αρνητική στον ιό, είχε μεταφερθεί στην Πάφο. 

Ολόκληρη η οικογένεια έκανε το τεστ, όπως είπε, σημειώνοντας πως βρίσκονταν «σε αναμμένα κάρβουνα». 

Back to top button